• Business

    Από τον ΟΤΕ η καλύτερη προσφορά για τις άδειες λογισμικού στο δημόσιο – Στη φάση των πιθανών ενστάσεων η διαδικασία

    ΟΤΕ: Στις 19/7 η ακύρωση και διαγραφή 3,47 εκατ. μετοχών

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Στη διαδικασία των ενστάσεων επί των προσφορών έχει περάσει η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο που προκήρυξε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Προμήθεια Αδειών Λογισμικού μέσω Εταιρικής Σύμβασης (Enterprise Agreement)» προϋπολογισμού 48,3 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των δικαιωμάτων προαίρεσης).

    Σύμφωνα με πληροφορίες την πλέον συμφέρουσα προσφορά έχει δώσει ο ΟΤΕ, ωστόσο, για την ανακήρυξή του σε οριστικό ανάδοχο χρειάζεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία των ενστάσεων. Οι Unisystems, Logicom Solutions και Byte που επίσης υπέβαλαν προσφορά έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος της επόμενη εβδομάδας για να καταθέσουν, εφόσον το επιθυμούν, ενστάσεις.

    Βάσει της προκήρυξης, αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια αδειών λογισμικού της εταιρείας Microsoft, για την κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες με τη σειρά τους αφορούν στην υποστήριξη μιας σειράς διαδικασιών του Δημοσίου.

    Η προμήθεια των αδειών λογισμικού θα πραγματοποιηθεί μέσω σύμβασης πολλαπλών αδειών λογισμικού (Enterprise Agreement). Επιπλέον της προμήθειας των παραπάνω αδειών στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται και η παροχή υπηρεσιών, όπως υποστήριξης (Premier Support) από πλευράς της Microsoft, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες (Digital Advisory Services) καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης που αφορούν την εγκατάσταση και διαμόρφωση των προϊόντων, τη δημιουργία και τη λειτουργία κεντρικών υποδομών διαχείρισης, την εκπαίδευση στελεχών και την επιτόπια υποστήριξη χρηστών.



    ΣΧΟΛΙΑ