• Business

    Από την αρχή η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    • NewsRoom


    Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξή της, η δίκη για δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναβλήθηκε και αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή στις 3 του ερχόμενου Δεκέμβρη.

    Αιτία; Το πρωτοφανές, στα δικαστικά χρονικά, κλίμα που δημιουργήθηκε μεταξύ των δικαστών- μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τελικά, τίναξε τη δίκη στον αέρα.

    Σήμερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουτέρη υπέβαλε αίτημα αποχής από τη δίκη. Και το αίτημα της έγινε δεκτό. Εφόσον δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη σε αυτή τη σύνθεση, η δίκη αναβλήθηκε.

    Λίγες ημέρες νωρίτερα, αίτημα αποχής είχε καταθέσει μια σύνεδρος του δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να συνυπάρξει με την κ. Κουτέρη.

    Το αίτημα της κα Πρίφτη απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης αλλά και αίτημα αποχής της προέδρου Εφετών Μαρίας Κουτέρη, κατηγορώντας την για μεροληπτική στάση σε βάρος κατηγορουμένων και έλλειψη νηφαλιότητας σε μια δίκη που άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο και ακόμα εξεταζόταν ο πρώτος μάρτυρας!

    «Υπάρχει αδυναμία προόδου της δίκης υπό την προεδρεία σας», είχε πει χαρακτηριστικά στην πρόεδρο δικηγόρος.

    Μετά τα ομαδικά πυρά που δέχθηκε η κα Κουτέρη αποφάσισε σήμερα και κατέθεσε το αίτημα αποχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Ζητούν την εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου λόγω μεροληπτικής στάσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανήσυχοι οι δικηγόροι για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποβολή της δικηγορικής ιδιότητας λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης



    ΣΧΟΛΙΑ