• Business

    Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Ζητούν την εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου λόγω μεροληπτικής στάσης


    Μετά την εφέτη-μέλος της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πυρ ομαδόν και από τους συνηγόρους υπεράσπισης κατά της προέδρου του δικαστηρίου, στη δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Οι υπερασπιστές κατηγορούν την πρόεδρο Εφετών, Μαρία Κουτέρη για μεροληπτική στάση σε βάρος κατηγορουμένων και έλλειψη νηφαλιότητας σε μια δίκη που άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο και ακόμα εξετάζεται ο πρώτος μάρτυρας!

    Στη σημερινή συνεδρίαση, συνήγοροι κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης αλλά και αίτημα αποχής της συγκεκριμένης δικαστικού από την εκδίκαση της υπόθεσης.

    «Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», τόνισε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Θανάσης Βαρλάμης, υπερασπιστής του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη.

    Καταθέτοντας το αίτημα εξαίρεσης που στηρίχθηκε και από άλλους δικηγόρους, ο κ.Βαρλάμης παρέθεσε σειρά μειωτικών εκφράσεων σε βάρος κατηγορουμένων και των στοιχείων της δίκης που -σύμφωνα με τον δικηγόρο- έχει διατυπώσει η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    «Έχει καταστεί πλέον κατάδηλο ότι η όλη αρνητική συμπεριφορά και στάση της προεδρεύουσης έχει διασπάσει κάθε συνεκτικό δεσμό εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ των παραγόντων της δίκης, δηλαδή τόσο με τους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους αυτών όσο και με την  ίδια την έδρα του δικαστηρίου, εφόσον η αναπτυχθείσα αντιπαλότητα της προεδρευούσης με κατηγορουμένους, συνηγόρους και δικαστή της έδρας, συνεπεία της απολύτου μεροληπτικής στάσης της εις βάρος εμού και των συγκατηγορούμενών μου, έχει καταρρακώσει κάθε έννοια δίκαιης δίκης και κάθε έννοια αμεροληψίας δικαστή…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αίτηση εξαίρεσης.

    Το αίτημα αποχής της προέδρου Μαρίας Κουτέρη κατέθεσε ο συνήγορος του Μάριου Βαρώτση, πρώην στελέχους του Τ.Τ., Αλέξης Στεφανάκης. «Υπάρχει αδυναμία προόδου της δίκης υπό την προεδρεία σας», είπε χαρακτηριστικά στην πρόεδρο ο δικηγόρος.

    Στις τοποθετήσεις τους, κι άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης μίλησαν για πρόβλημα στη διεξαγωγή της δίκης, εάν παραμείνει διευθύνουσα η συγκεκριμένη δικαστής.

    Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες, το αίτημα αποχής που κατέθεσε η σύνεδρος Αναστασία Πρίφτη.  Η εφέτης που είναι μία από τους τρεις δικαστές της έδρας  υποστήριζε στην αίτηση της ότι δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή τη δίκη καθώς έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στη σχέση της με την πρόεδρο κα Κουτέρη.

    Ζητούσε την εξαίρεση της από αυτή την υπόθεση καθώς όπως ανέφερε “πλήττεται το υπηρεσιακό της καθήκον και η τιμή της, που έχει άμεση αντανάκλαση στη δικαιοδοτική της λειτουργία”.

    “Δεν μπορώ να συνεργαστώ με την εν λόγω πρόεδρο”, υποστήριζε η εφέτης περιγράφοντας μάλιστα περιστατικό που φέρεται να διαδραματίστηκε σε διάσκεψη των δικαστών, τον περασμένο  Φεβρουάριο.

    “Η πρόεδρος ενώ κοιτούσε εμένα στα μάτια, είπε: Από ‘δω μέσα διαρρέουν όσα λέμε, ενημερώνονται παράγοντες και είναι αδιανόητο να μιλάτε στους διαδρόμους”, έγραφε στην αίτηση της η σύνεδρος, υποστηρίζοντας ότι αδίκως δέχθηκε κατηγορίες για παραβίαση της μυστικότητας των διασκέψεων.

    Το αίτημα της κα Πρίφτη απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 19 Μαρτίου, θα κριθεί η τύχη αυτής της δίκης. Εάν κάποιο από τα δύο αιτήματα γίνει δεκτό, η δίκη θα αρχίσει από την αρχή με νέους δικαστές καθώς για αυτή την έδρα, δεν έχουν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ξεκινάει η δίκη. Όλα τα ονόματα

     



    ΣΧΟΛΙΑ