• Business

    Απίστευτο ράλι σε λίγες ώρες. Το Bitcoin ξεπέρασε τα 2,000 δολ., τα 2.100 δολ. και τώρα είναι στα 2,216 δολ (live η διακύμανση)

    • NewsRoom


    Πριν από χρόνια η ισοτιμια του ήταν 1 Bitcoin = 0,0004 δολάρια. Τώρα είναι 1 Bitcoin=2,200 δολάρια. Το ράλι του Bitcoin συνεχίζεται, καθώς το ψηφιακό νόμισμα σπάει, το ένα μετά το άλλο, τα ρεκόρ και πλέον η αξία του έχει ξεπεράσει τα 2.200 δολάρια. Πράγματι, την Κυριακή το Bitcoin ξεπέρασε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, ενώ τη Δευτέρα βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, ήτοι πάνω από τα 2.100 δολάρια. Τώρα βρίσκεται στα 2.216 δολάρια (Δείτε εδώ live) 

    Το ψηφιακό νόμισμα έλαβε ώθηση, τη Δευτέρα, από την αποδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και από την είδηση ότι η Peach κατέστη η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας που δέχεται τις πληρωμές σε Bitcoin. Το νέο του ρεκόρ λαμβάνει χώρα, μάλιστα, σε μία συμβολική ημέρα, ανήμερα της επετείου επτά ετών από τη λεγόμενη “Bitcoin Pizza Day” – την ημέρα δηλαδή που ένας προγραμματιστής ονόματι Lazlo Hanyecz πλήρωσε 10.000 bitcoins για να αγοράσει δύο πίτσες, σηματοδοτώντας την πρώτη συναλλαγή σε Bitcoin που πραγματοποιήθηκε στον πραγματικό κόσμο.

    Αγόρασε 2 πίτσες …για 20 εκατ. δολάρια 

    Πριν από επτά χρόνια, ο Hanyecz, με ανάρτησή του σε ένα φόρουμ, πρόσφερε 10.000 bitcoins για όποιον αγόραζε ή μαγείρευε δύο πίτσες και τις διένειμε στο σπίτι του. Ένας Βρετανός χρήστης του φόρουμ δέχθηκε, και στις 22 Μαΐου του 2010 πραγματοποιήθηκε αυτή η συναλλαγή – ορόσημο.

    Σημειωτέον πως τότε, 10.000 bitcoins αντιστοιχούσαν σε περίπου 40 δολάρια. Σήμερα, η αξία τους ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

    Και αυτό, μετά από τη σταθερή ανοδική πορεία που ακολουθεί τελευταία το ψηφιακό νόμισμα και η οποία συνδέεται με τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο της Ιαπωνίας και της Κίνας που διευκολύνουν τις συναλλαγές σε Bitcoin.

    Συγκεκριμένα, καταλυτική για το ισχυρό ράλι του Bitcoin ήταν η είδηση, στις αρχές του Απριλίου, ότι αναγνωρίζεται ως νόμιμη μέθοδος πληρωμής στην Ιαπωνία. Ευνοϊκά για το ψηφιακό νόμισμα λειτουργεί, άλλωστε, και η γενική πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως, ενισχύοντας τη ζήτηση για το Bitcoin που νοείται ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

    Το Bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια, για πρώτη φορά, τον Νοέμβριο του 2013 και η αξία του έχει γνωρίσει έντονες διακυμάνσεις από τότε. Για παράδειγμα, στις αρχές του 2014, η αξία του ανερχόταν σε μόλις 280 δολάρια. Όσον αφορά στη φετινή χρονιά, το Bitcoin έχει γνωρίσει άνοδο της τάξεως του 125%. Μάλιστα από το 2010 και με εξαίρεση το 2014, καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των νομισμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ