• Business

    Απειλή για τις MTOs , οι start up που εξυπηρετούν τους πρόσφυγες


    Ενώ η προσφυγική κρίση βρίσκεται σε έξαρση, την εμφάνισή τους κάνουν Start up εταιρείες αποστολής χρημάτων με ψηφιακό τρόπο από πρόσφυγες προς τις οικογένειες τους, με οικονομικότερες συναλλαγές. Η κυριαρχία των μεταναστευτικών εμβασμάτων με cash από διάφορες επιχειρηματικές εταιρείες, γνωστές ως  Money Transfer Operators (MTOs), εγκαταλείπει σιγά-σιγά τη θέση της αφήνοντας έτσι χώρο στις νέες start up εταιρείες, που εγγυώνται φθηνότερες και ευκολότερες συναλλαγές για τους πρόσφυγες.

    Συγκεκριμένα, η ως τώρα αποστολή εκατοντάδων δισεκατομμυρίων εμβασμάτων με cash, που προϋπέθετε φυσικές τοποθεσίες, επρόκειτο να αντικατασταθεί με ψηφιακές εταιρείες. Αυτές οι digital εταιρείες εκτός του ότι θα εκπληρώσουν τις προσδοκίες των προσφύγων για ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο αποστολής εμβασμάτων, διατηρούν χαμηλά τις αμοιβές τους. Παρόλο που τα digital-εμβάσματα διατηρούν ένα χαμηλό ποσοστό -μόλις 6% έναντι του 94% το οποίο αφορά στα εμβάσματα με cash- αναπτύσσονται με τους πλέον ταχύτατους ρυθμούς.

    Οι εδρεύουσες, εδώ και έναν αιώνα, εταιρείες αποστολής εμβασμάτων έχοντας αντιληφθεί την απειλή αυτή των νέων ψηφιακών εταιρειών, έχουν μειώσει τις αμοιβές τους ρυθμίζοντας τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές. Οι “Zip Zap”, “37coins”, “PayKind”, “Wire Cash” , “Bitrefill” είναι μερικές από αυτές τις digital εταιρείες αποστολής εμβασμάτων, που έχουν εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

    Το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να στείλει από το κινητό του, τον υπολογιστή του ή από κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή χρήματα ανά πάσα στιγμή από και προς όλον τον πλανήτη, κάνει ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων κάνοντας τους βέβαια να νιώθουν πιο ασφαλείς.



    ΣΧΟΛΙΑ