• Business

    Απέσυρε τη μήνυση κατά της Navios Marine Holdings η Metropolitan Capital Advisors


    Σε υπαναχώρηση από τη μήνυσή της κατά της Navios Marine Holdings προχώρησε η Metropolitan Capital Advisors, μετά την ανακοίνωση της Navios ότι τερματίζει την αμφιλεγόμενη δανειακή συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων με τη θυγατρική της Navios Maritime Acquisition.

    Το δικαστήριο είχε ορίσει στις 12 Μαΐου ακροαματική διαδικασία μετά τη μήνυση της επενδυτικής εταιρείας, που είναι μέτοχος της Navios Maritime Acquisition και ήθελε να μπλοκάρει τη δανειακή συμφωνία, με την οποία η ιδιοκτήτρια της Navios Marine Holdings, Αγγελική Φράγκου, ήλπιζε να ενισχύσει την οικονομική θέση της εταιρείας. Ωστόσο, η υπόθεση δεν θα οδηγηθεί τελικά στη Δικαιοσύνη, καθώς το μόνο που ήθελε η Metropolitan Capital Advisors ήταν να μπλοκάρει το δάνειο.

    Ο συνιδρυτής της Metropolitan Jeffrey Schwartz δήλωσε ότι το δάνειο «ήταν μία αποτυχημένη προσπάθεια μεταφοράς δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων αξίας από τους ελάσσονες μετόχους της [Navios] Acquisition στη μητρική της».

    «Ελπίζω στο εξής η Holdings να αντιμετωπίζει όλους τους μετόχους της Acquisition δίκαια και το διοικητικό συμβούλιο της Acquisition να ασχολείται με τα συμφέροντα των μετόχων της όσο και με αυτά της Holdings», συνέχισε.

    Οι αναλυτές αντέδρασαν θετικά στην απόφαση για υπαναχώρηση της Navios Maritime Holdings από την αμφιλεγόμενη δανειακή συμφωνία.

    «Αν και η κατάσταση της μητρικής εταιρείας εξακολουθεί να είναι ένα προφανές ζήτημα, τουλάχιστον αυτή η μορφή εξάπλωσης έχει απαλειφθεί και πιστεύουμε ότι οι μετοχές θα αρχίσουν να κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε ο αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Golden Ocean: Καθυστερεί η κατασκευή νεότευκτων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ