• Business

    Απ. Βακάκης (Jumbo): Kατεβάζουμε 150 τιμές την ημέρα

    • Άννα Διανά
    Απόστολος Βακάκης, Ιδιοκτήτης της Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, Ιδιοκτήτης της Jumbo


    Μεταβατική χρονιά προτού όλα καλυτερέψουν είναι το 2023 και το 2024 σύμφωνα με τον επικεφαλής της Jumbo, Απόστολο Βακάκη.

    Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ο κ. Βακάκης είπε ότι το 2023 είναι η χρονιά που θα αρχίσει ο αποπληθωρισμός.

    Στο διάστημα της πανδημίας και από τον πόλεμο στην Ουκρανία η έκρηξη των τιμών ήταν δυσανάλογη με τα εισοδήματα. Και αυτό ήταν μη διαχειρίσιμο.

    Και οι ψευδαισθήσεις ότι τα εισοδήματα δεν έχουν σημασία αλλά οι ιδέες,  είναι κάτι που δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί.

    Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μόνο περιμένοντάς την, είπε χαρακτηριστικά.

    Αν όλα μείνουν ως έχουν με πόλεμο, όπως είμαστε, η γενική πεποίθηση είναι ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν προτού καλυτερέψουν.

    «Προτού  πάνε καλύτερα θα περάσουμε μια περίοδο που θα ζήσουμε έντονα την περίοδο του αποπληθωρισμού. Τα Jumbo κατεβάζουν περίπου 150 τιμές την ημέρα. Γιατί δεν μπορεί κάποιος να είναι βιώσιμος αν αποξενωθεί από τα εισοδήματα των καταναλωτών. Αυτό θα φέρει μια αναδιάταξη των αγορών. Οι ευχάριστες μέρες έχουν τελειώσει. Οι αγορές το διαβάζουν και τοποθετούνται. Για αυτό βλέπουμε μια απαισιοδοξία των δεικτών».

    Εκτίμησε ότι θα ισορροπήσουν οι αγορές ακόμη και στα τρόφιμα και όπως είπε οι τιμές θα εκλογικευτούν. «Δεν θα φτάσουμε σε αυτό που είμασταν πριν αλλά δεν γίνεται διαφορετικά» τόνισε.

    Το 2024 θα έρθει και η κρίση και στα ακίνητα, εκτίμησε ο κ. Βακάκης. Όπως είπε  «όλα αυτά που λέμε ως θεωρία θα δούμε ότι δεν βγαίνουμε. 10.000 πουλούσε την Ηρώδου Αττικού και τώρα πας στα Νότια προάστια. Θα δούμε την απομυθοποίηση.

     Εκφράζοντας μια απαισιοδοξία για το τι έρχεται έκανε λόγο για την κλιματική αλλαγή και όπως είπε «Θα ζήσουμε ακραία γεγονότα πιθανόν το καλοκαίρι. Είμαστε όμως σε ένα νιρβάνα. Έχουμε ξεχάσει τις πυρκαγιές, τις ανισορροπίες μεταξύ τιμών εισοδημάτων αλλά είναι θέμα χρόνου προτού έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα».

    Για τα περί διαδοχής

    Σε ερώτηση μετόχου για το ενδεχόμενο να φύγει είπε «όχι δεν την κοπανάω, εδώ θα με βλέπετε» ενώ στο θέμα διαδοχής είπε ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τους μέτοχους ποιον θα βάλουν. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε μειοψηφικό πακέτο και οι μέτοχοι θα αποφασίσουν ποιος είναι ο καλύτερος».

    Συμπλήρωσε ότι «δεν  είναι απαραίτητο να αναλάβει κάποιος από την οικογένεια. Θα το κάνει εφόσον αναλάβει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτό το κομμάτι. Θα αναλάβει ο ικανότερος» είπε.

    Στο ερώτημα αν ο «ικανός» θα αναζητηθεί εκτός εταιρείας είπε «είμαι αλλεργικός στο να ψάχνω εκτός εταιρείας αλλά δεν ορίζω εγώ τη ζωή. Αν ρωτάτε αν θα κάνω εισήγηση,  θα είναι προθανάτια» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «το  θέμα είναι να με διαδεχθεί ο αξιότερος και όχι ο φιλικότερος».

    Αναφερόμενος στο ποιος τον αναπληρώνει όταν χρειαστεί να λείψει, είπε ότι αυτό δεν συμβαίνει συχνά και τόνισε ότι δεν χρειάζεται αναπλήρωση γιατί κάθε τμήμα έχει έναν… Βακάκη επικεφαλής.

    Διαβάστε επίσης

    Jumbo: Αύξηση αποδοχών 16,9% για τον Απόστολο Βακάκη μετά από 4ετές «πάγωμα»

    Optima Bank: Κορυφαία επιλογή η Jumbo – Πώς συνεχίζεται το success story

    ΤΑΙΠΕΔ: Αεροδρόμιο, Helleniq Energy και στο βάθος ΔΕΠΑ Εμπορίας-Μέσω ΧΑ οι αποκρατικοποιήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ