• Business

    Απ. Κάκκος (Lamda Hellix): Έρχονται νέες επενδύσεις σε Data Centers – Τον Δεκέμβριο τα εγκαίνια του Athens 3

    Απόστολος Κάκκος, Lamda Hellix

    Απόστολος Κάκκος, Lamda Hellix


    Νέες επενδύσεις στην Αττική αλλά και στη βόρεια Ελλάδα με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσω των data centers σχεδιάζει η Lamda Hellix (μέλος του αμερικανικού ομίλου Digital Realty) με τον Pρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Απόστολο Κάκκο, να γνωστοποιεί ότι τον προσεχή Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Data Center Athens 3.

    «Τα δεδομένα αν έρθουν στην Ελλάδα θα μείνουν στην Ελλάδα καθώς οι επενδύσεις μεγεθύνονται» τόνισε ο κ. Κάκκος εκτιμώντας ότι μέχρι το 2025 θα είναι έτοιμο το Data Center των 6,5 MW στο Ηράκλειο, ενώ για το Athens 4, μια επένδυση περίπου 100 εκατ. ευρώ, είπε ότι περιμένουν αδειοδοτήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.

    «Το data center στο Ηράκλειο το μελετούσαμε πολλά χρόνια ωστόσο τους τελευταίους μήνες εντατικοποιήθηκαν οι έρευνες και δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου» επεσήμανε ο πρόεδρος της Lamda Hellix. Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη τέτοιας επένδυσης καθώς θα αναβαθμίσει τόσο το νησί όσο και όλη την Ελλάδα καθώς θα προσελκύσει κι άλλες επενδύσεις αποτελώντας κόμβο στην διακίνηση και αποθήκευση δεδομένων στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο θα αποτελέσουν σημείο διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια, αναδιανέμοντας δεδομένα στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια.

    Το εν λόγω data center θα βρίσκεται στην περιοχή του Ηρακλείου και αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ. Η Digital Realty, η οποία έχει εξαγοράσει την Lamda Hellix, θεωρεί ότι η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας. Επιπλέον αναμένεται να έχει τα ίδια επίπεδα από πλευράς χωρητικότητας με τα δύο κέντρα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Αττική (Athens-3 και Athens-4) από την Digital Realty.

    «Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας αλλά και το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ της επιτρέπει να προσελκύει τέτοιου είδους επενδύσεις και να καταστεί κόμβος hub στην ευρύτερη περιοχή στο μέλλον» επεσήμανε ο κ. Κάκκος.

    Το νέο data center στην Κρήτη αναμένεται επίσης να επιτρέψει τη σημαντική επέκταση του PlatformDIGITAL®, της παγκόσμιας πλατφόρμας data center της Digital Realty η οποία επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύσσουν γρήγορα τις κρίσιμες υποδομές τους στην καρδιά μιας αυξανόμενης κοινότητας συνδεδεμένων data που αποτελείται από περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις, πάνω από 1.200 παρόχους υπηρεσιών δικτύου και άνω των 1.100 παρόχων cloud και πληροφορικής παγκοσμίως.

    Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία της Digital Realty στην Αθήνα (δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη), η εγκατάσταση στην Κρήτη αναμένεται να επιτρέψει χρήστες να δημιουργήσουν νέα network routes με υψηλότερες ταχύτητες προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

    Η Digital Realty, με περισσότερες από 300 εγκαταστάσεις σε 45 χώρες, έχει αναφέρει ότι οι επενδύσεις που θα κάνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα έχουν ένα συνολικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Hellix: Ανακοίνωσε νέο Data Center στο Ηράκλειο της Κρήτης



    ΣΧΟΛΙΑ