• Business

    «Αντίστροφη μέτρηση» για την Μαλαματίνα – Στις 5 Αυγούστου η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μαλαματίνα

    Ρετσίνα «Μαλαματίνα»


    Στην πιο κρίσιμη φάση έχει εισέλθει η διαδικασία εξεύρεσης νέου στρατηγικού επενδυτή για την «Μαλαματίνα», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5 Αυγούστου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους διεκδικητές της ιστορικής οινοποιίας.

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση του διαγωνισμού, παρά την αβεβαιότητα που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού και περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τον αριθμό αλλά και την ποιότητα των προσφορών που θα υποβληθούν.

    Δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την χρονική συγκυρία διεξαγωγής του διαγωνισμού, η οποία δεν ευνοεί την πώληση περιουσιακών στοιχείων, υπογραμμίζοντας πως η Μαλαματίνα είχε αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό της, προτού βέβαια ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού και το τεράστιο πλήγμα που επέφερε στην κατανάλωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, μη δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν οι εταιρείες Mantis Group που δραστηριοποιείται στη διανομή αναψυκτικών Μεταξάς, Ντέιβιντ Γουέτινγκ – Σωτηρόπουλος, Cavino και το fund Σάντα Μάουρα.

    Η Μαλαματίνα διαθέτει 3 ιδιωτικά οινοποιεία στην Ελλάδα, μια εγκατάσταση εμφιάλωσης και μια εγκατάσταση αποθήκευσης. Το εργοστάσιο εμφιάλωσης έχει χωρητικότητα εμφιάλωσης έως και 35.000 μπουκάλια την ώρα και χωρητικότητα αποθήκευσης 1.550 τόνων σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

    Επιπλέον, τα τρία οινοποιεία μπορούν να επεξεργαστούν έως και 1.900 τόνους σταφυλιών σε καθημερινή βάση (η εταιρεία χρησιμοποιεί σήμερα λιγότερο από το 50% της συνολικής της χωρητικότητας) και αποθηκεύει έως και 29.800 τόνους σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα.

    Η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης της (31.350 τόνοι) αντιπροσωπεύει το 13,1% του συνολικού όγκου κρασιού που παράγεται στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2019-2020.



    ΣΧΟΛΙΑ