• Business

    Αντιπαράθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών μεταξύ καταναλωτών και ΔΕΗ

    Γιώργος Λεχουρίτης, Πρόεδρος ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας - Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ

    Γιώργος Λεχουρίτης, Πρόεδρος ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας – Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ


    Η ρήτρα αναπροσαρμογής που ανεβάζει στα ύψη τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ανέβασε στα ύψη και την αντιπαράθεση μεταξύ καταναλωτών και ΔΕΗ, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, με ζητούμενο ποιο δικαστήριο θα αποφανθεί για τη νομιμότητά της.

    Από το πρωί, οι δικηγόροι των καταναλωτών δίνουν μάχη για να μην γίνει δεκτό από το δικαστήριο το αίτημά της ΔΕΗ να αναβληθεί η συζήτηση της συλλογικής αγωγής ιδιωτών και επαγγελματιών, με την οποία ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

    Οι δικηγόροι της ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι η εκδίκαση της προσφυγής πρέπει να αναβληθεί, καθώς ήδη έχουν αιτηθεί στον Άρειο Πάγο να κριθεί σε μία πιλοτική δίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο η νομιμότητα της ρήτρας ώστε να μην κρίνονται ξεχωριστά ανάλογες προσφυγές σε διάφορα δικαστήρια της χώρας.

    Οι αιτούντες ωστόσο χαρακτηρίζουν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής προκειμένου να υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης.

    Υπέβαλαν μάλιστα αίτημα στο δικαστήριο και κυρίως, σε περίπτωση αναβολής, να λάβει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να απαγορευθεί η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οφειλέτες της ρήτρας μέχρι να κριθεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο.

    Οι δικηγόροι αναφέρθηκαν σε μαρτυρία της Γενοπ ΔΕΗ ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ-ΙΝΚΑ: Σήμερα η ρήτρα αναπροσαρμογής… στο εδώλιο- Μπρα ντε φερ για την αναβολή

    Γιώργος Αδαμίδης ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Γιατί θα καταθέσω υπέρ του ΙΝΚΑ – Είναι παράνομη η ρήτρα της ΔΕΗ

    ΔΕΗ: Ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι το έργο οπτικών ινών στο Περιστέρι



    ΣΧΟΛΙΑ