• Business

    Αντιμησάρης (ERGO): Ο πληθωρισμός οδήγησε στην αύξηση των ασφαλίστρων

    O κ. Νίκος Αντιμησάρης Διευθύνων Σύμβουλος ERGO Ασφαλιστική


    Για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων μίλησε ο CEO της ERGO Ασφαλιστικής κ. Νίκος Αντιμησάρης κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Ο CEO της Ergo τόνισε ότι η ενεργειακή κρίση που έφερε υψηλό πληθωρισμό και αύξηση των επιτοκίων είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς αύξησε το λειτουργικό κόστος αλλά και τα αποθέματα των ασφαλιστικών εταιρειών.

    Ο κ. Αντιμησάρης τόνισε για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξελίξεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς όπως είπε αυξήθηκε το κόστος των αποζημιώσεων. Ωστόσο μίλησε και για τις θετικές συνέπειες από την αύξηση των επιτοκίων, όπως οι καλύτερες αποδόσεις των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo μίλησε για την πίεση που άσκησε ο πληθωρισμός στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που όπως είπε οδήγησε και στην αύξηση των ασφαλίστρων, καθώς έπρεπε να κρατηθεί η κερδοφορία των εταιρειών σε υψηλά και ικανοποιητικά επίπεδα. Ωστόσο επειδή γνωρίζουν την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Έλληνας καταναλωτής, οι ασφαλιστικές συνεχίζουν να εργάζονται στο να προσφέρουν νέα προϊόντα και νέα πακέτα, ώστε να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί αλλά και βοηθητικοί στην προσέλκυση πελατών.

    Η σημασία της τεχνολογίας

    Για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης στον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και για το καίριο ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εταιρειών μίλησε ο κ. Αντιμησάρης.

    Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο κλάδος επιτάχυνε την αξιοποίηση και εξέλιξη της τεχνολογίας σε όλο το φάσμα των εργασιών του, από την ανάληψη κινδύνων μέχρι την τιμολόγηση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

    Όπως είπε η ανάπτυξη και αξιοποίηση της τεχνολογίας αναμένεται να καταστήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες περισσότερο ανταγωνιστικές, στοχεύοντας πάντα να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα προϊόντα στον πελάτη. «Η Ergo επενδύει πολύ στις νέες τεχνολογίες και αναμένεται να δούμε νέα και πιο καινοτόμα προϊόντα στο άμεσο μέλλον», κατέληξε ο CEO της Ergo.

    Κλείνοντας ο κ. Αντιμησάρης τόνισε ότι οι κρίσεις πολλές φορές είναι μια καλύτερη ευκαιρία να αναδειχθεί η αναγκαιότητα των ασφαλιστικών προϊόντων και η αξία της ασφάλισης. «Οι κρίσεις, όπως αυτή της πανδημίας, δημιουργούν αβεβαιότητα και πρέπει να δείξουμε ότι τα ασφαλιστικά προϊόντα μπορούν να απαλύνουν αυτή την αβεβαιότητα» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Αντιμησάρης.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Τεράστιες οι προκλήσεις και το κόστος για τη μετάβαση στο net zero



    ΣΧΟΛΙΑ