• Business

    Ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα σε ΜcArthour Glen και Smart Park

    • NewsRoom
    mcarthur


    Την δυνατότητα στο εκπτωτικό χωριό ΜcArthour Glen και στα εμπορικά καταστήματα στο Smart Park, να ανοίγουν 32 Κυριακές τον χρόνο, δίνει η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 13 Δεκεμβρίου του 2019.

    Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ετοιμάζει την αντίδρασή της με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας το νομικό επιτελείο της συνομοσπονδίας ετοιμάζει την αντίδραση των εμπόρων οι οποίοι, όπως σημείωσε, αισιοδοξούν ότι θα απορριφθεί η απόφαση, όπως έγινε και στο παρελθόν.

    Μέχρι τις ‪13 Φεβρουαρίου‬ 2020 η ΕΣΕΕ θα ασκήσει το δικαίωμά της από κοινού με εμπόρους που έχουν ένομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει αποφασίσει πως τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων, δεν θα λειτουργούν επιπλέον Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από τον νόμο που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Στην απόφαση του υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης με την οποία τροποιείται η παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332) αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού – ‘Αγιος Δημήτριος – Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ