• Business

    Γιατί η Α. Φράγκου και ο Π. Παππάς άρχισαν να χαμογελούν

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής.


    Λοιπόν τα πράγματα για την Αγγελική Φράγκου και τον Πέτρο Παππά έχουν ως εξής. Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές της JP Morgan εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την περαιτέρω πορεία των μετοχών των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ξηρού φορτίου, εκτιμούν ότι οι τίτλοι τριών ναυτιλιακών, εκ των οποίων οι δύο είναι ελληνικών συμφερόντων αξίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι παρά τη επιφυλακτικότητα για τον κλάδο ξηρού φορτίου υπάρχουν πραγματικές αξίες στις μετοχές των Star Bulk του εφοπλιστή Π. Παππά,  Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου και Scorpio Bulkers.

    Στην ανάλυση της η JP Morgan αναφέρει ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να βιαστούν να αγοράσουν μετοχές του κλάδου ξηρού φορτίου παρά το γεγονός ότι αυξάνεται η αισιοδοξία για την πορεία του.

    “Αν και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, υπάρχουν ακόμη σημαντικά ρίσκα που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε αγορές”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής Noah Parquette.

    αγγελικη φραγκου
    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc

    “Παράλληλα, η ξαφνική πτώση του αριθμού των πλοίων προς διάλυση αποδεικνύει ότι η ανάκαμψη θα είναι μία αργή διαδικασία”, συμπληρώνει.

    “Η υπερπροσφορά παραμένει στην αγορά και πιστεύουμε ότι θα διατηρηθεί ίδια η κατάσταση όλο το 2016 αλλά και το 2017, πριν η αξιοποίηση περισσότερων πλοίων αρχίσει το 2018”, υποστηρίζει ο αναλυτής της JP Morgan. Παράλληλα εκτιμά ότι τότε θα αρχίσουν να βελτιώνονται οι τιμές των ναύλων στα capesize και θα διαμορφωθούν στα 12.000 δολ., 14.000 δολ. και αργότερα, μέχρι το 2020 στα 17.000 δολ. ημερησίως.

    Αναφορικά με τις ελληνικές ναυτιλιακές αξίζει να αναφέρουμε ότι θετικές είναι κατά μέσο όρο οι εκτιμήσεις και άλλων αναλυτών για τη μετοχή της ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, καθώς στην πλειονότητα τους οι συστάσεις που θέτουν για τον τίτλο είναι “αγορά” (buy) και “διακράτηση” (hold). Πρόσφατα οι αναλυτές της Pareto Securities αναβάθμισαν τη σύσταση τους για τη Star Bulk σε buy από hold, ενώ αρκετοί άλλοι αναλυτές είχαν διατυπώσεις τις εκτιμήσεις τους νωρίτερα.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόλυς Χατζηιωάννου: Τμηματική διάθεση μετοχών, warrants και χρεογράφων από τη Safe Bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Αγγελική Φράγκου αλλάζει στρατηγική και αιφνιδιάζει ευχάριστα τους μετόχους της Navios

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ