• Business

    Αγγ. Φράγκου: Η Navios Partners πουλά μετοχές 35 εκατ. δολ. για να αγοράσει νέα πλοία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Η Navios Maritime Partners L.P., συμφερόντων της πλοικτήτριας Αγγελικής Φράγκου, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση 18,4 εκατ. κοινών μετοχών της στοχεύοντας στην άντληση κεφαλαίων 35 εκατ. δολ. από την αγορά.

    Οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην τιμή των 1,90 δολ. ανά μετοχή, ενώ η μητρική εταιρία Navios Maritime Holdings Inc. θα αγοράσει περίπου 5 εκατ. από τις προσφερόμενες μετοχές.

    Η προσφορά θα λήξει στις 21 Φεβρουαρίου 2018. Η ναυτιλιακή εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα που θα αποκομίσει, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων εξόδων προσφοράς και των τελών, θα κυμανθούν στα 33,3 εκατ. δολ.

    Η Navios Partners θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για κεφάλαια κίνησης, συμπεριλαμβανονένων και των εξαγορών πλοίων. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2017, η εταιρία  είχε πραγματοποιήσει ανάλογη κίνηση, πουλώντας περίπου 47,6 εκατ. κοινές μετοχές έναντι 2,10 δολαρίων έκαστη.

    Στη συνέχεια πραγματοποίησε αρκετές αγορές με στόχο την ενίσχυση του στόλου της. Συγκεκριμένα, πέρυσι, απέκτησε επτά πλοία ξηρού φορτίου, με μέση ηλικία 7,4 έτη, και συνολικό κόστος στα 152,6 εκατ. δολ. Τα πλοία έχουν συνολική χωρητικότητα 925.832 dwt και τα παρέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Η επεκτατική πολιτική συνεχίζεται και στο νέος έτος, καθώς τον Ιανουάριο 2018, η Navios Partners συμφώνησε την εξαγορά δύο πλοίων τύπου panamax, κατασκευής 2006 και χωρητικότητας 74.500 dwt έκαστο, στην τιμή των 22 εκατ. δολ. Τα δύο πλοία θα παραλάβει το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος. Το ένα είναι ναυλωμένο έναντι 9.375 δολ. ημερησίως μέχρι το Μάιο/Νοέμβριο 2018 και το δεύτερο έναντι 9.844 δολ. ημερησίως μέχρι την περίοδο Μαρτίου/Αυγούστου 2018.

    Αγγελική Φράγκου
    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Λογοθέτης: Ποια νεοσύστατη ελληνική ναυτιλιακή αγόρασε πλοίο της Lomar Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα deals δύο ελληνικών ναυτιλιακών στην αγορά του LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Έτσι επέστρεψε στην κερδοφορία η Danaos Corporation



    ΣΧΟΛΙΑ