• Business

    «Ανεβάζει στροφές» η Creta Farms: Επιστρέφουν οι καταναλωτές και μεγαλώνουν οι παραγγελίες – Διαπραγματεύσεις με Θανόπουλο και Bazaar

    Δημήτρης Βιντζηλαίος, επικεφαλής Impala Invest


    Με το βλέμμα στραμμένο στη γενική συνέλευση της 27η Φεβρουαρίου, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την υποβολή του αιτήματος εξυγίανσης στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, η Creta Farms συνεχίζει την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά αυξάνονται οι ποσότητες παραγωγής και διευρύνεται και η γκάμα των υφιστάμενων προϊόντων, τα οποία είχαν σταματήσει να παράγονται λόγω έλλειψης πρώτων υλών. Επιπλέον, ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα τα προϊόντα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας επέστρεψαν στο κανάλι της HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέτερινγκ) ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την επιστροφή της Creta Farms και στις αλυσίδες «Bazaar» και «Θανόπουλος».

    Στα σχέδια του υποψήφιου νέου επενδυτή είναι παράλληλα με την πλήρη επαναφορά των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, να «τρέξουν» και δυναμικές προσφορές, ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή των καταναλωτών στα σήματα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Ήδη, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Δ. Βιντζηλαίο, τα μηνύματα από την απήχηση του κόσμου είναι ενθαρρυντικά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Creta Farms έχει «το πιο πιστό fan club». Η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσεται -σύμφωνα πάντα με τον περιβάλλον Βιντζηλαίου- αποτυπώνεται και στις παραγγελίες, οι οποίες σε εβδομαδιαία βάση ανέρχονται σε περίπου 200 τόνους, συμπεριλαμβανομένης της HORECA.

    Την ίδια ώρα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο νέος επενδυτής συνεχίζει πιέζει τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να διευθετηθεί το factoring και να δοθούν πρόσθετες ανάσες στην εταιρεία.

    Ο κ. Βιντζηλαίος μιλώντας σε συνομιλητές του δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την κριτική που ασκείται από τη μερίδα του Τύπου στη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας και επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως πιστεύει πολύ στις δυνατότητες και στην προοπτική της Creta Farms να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και να ανακτήσει τη θέση που είχε πριν ξεσπάσει η ενδοοικογενειακή διαμάχη των βασικών μετόχων και αρχίσει η κατάρρευση.

    Όσον αφορά εάν υπάρχουν ανησυχίες περί παρέμβασης των βασικών μετόχων στην γενική συνέλευση, η οποία θα μπορούσε να μπλοκάρει την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης κύκλοι από το περιβάλλον του Δ. Βιντζηλαίου υπογραμμίζουν πως δεν ανησυχούν για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς τα αδέλφια Δομαζάκη δεν διαθέτουν πλέον το απαραίτητο ποσοστό για να επηρεάσουν τα πράγματα.



    ΣΧΟΛΙΑ