• Business

    ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ για έξτρα παροχές στους εργαζόμενους

    Άγγελος Κρητικός, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

    Άγγελος Κρητικός, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός


    Με έξτρα παροχές ενισχύει τους εργαζόμενους της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

    Η εταιρεία, υπό τη διοίκηση του Άγγελου Κρητικού, προχώρησε στην παροχή έκπτωσης ύψους 10% για τις αγορές από τα καταστήματα. Η έκπτωση αφορά το σύνολο των προϊόντων, χωρίς να εξαιρούνται προϊόντα που βρίσκονται σε προωθητικές ενέργειες. Το μέτρο που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr έχει συνολικό κόστος άνω του 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα σχεδιάζει πλάνο επιπρόσθετων παροχών από το 2023.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι μέσω της κάρτας Club είχαν ήδη  έκπτωση 5%, η οποία ωστόσο αφορούσε συγκεκριμένα προϊόντα (Bazaar) και τα οποία δεν ήταν σε όλα τα καταστήματα. Την ίδια ώρα έχει υιοθετήσει ένα σύστημα πρόσθετης αμοιβής για το σύνολο των εργαζομένων και το οποίο συνδέεται με την επίτευξη των στόχων που τίθενται.

    Στο πλαίσιο της στήριξης του προσωπικού η εταιρεία παρέχει, μεταξύ άλλων, ομαδικό ασφαλιστήριο νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χρηματικές διευκολύνσεις και επιπλέον παροχή διατακτικών κ.α.

    Επιπλέον λειτουργεί η Ακαδημία Κρητικός, ένας εσωτερικός εκπαιδευτικός φορέας για τους εργαζόμενους σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας.

    Η ανάπτυξη του δικτύου

    Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Κρητικός έως το τέλος του 2021 απασχολούσε 2.460 άτομα, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός του προσωπικού ήταν 2.385 άτομα.

    Η εταιρεία των αδελφών Κρητικού με έδρα την Αίγινα από το 2017 έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των καταστημάτων της. Με οργανική ανάπτυξη του δικτύου και εξαγορές, πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, διευρύνει την παρουσία της στην αγορά και το αποτύπωμά της στον χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων. Εντός του έτους προχώρησε σε δύο εξαγορές με την πρώτη αφορά στην εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες ΑΕ, κίνηση η οποία της έδωσε πρόσβαση σε βόρεια Ελλάδα και Κρήτη επεκτείνοντας το δίκτυό της. Παράλληλα ενέταξε στο δυναμικό της τα 52 εταιρικά καταστήματα του ομίλου, αλλά και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ελληνικά Μάρκετ, Πρόοδος Μάρκετ, Ήλιος Μάρκετ και Γρήγορα, μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους. Από τα 420 εκατ. ευρώ που ήταν οι πωλήσεις της Κρητικός το 2021, με τον τζίρο του ΣΥΝ.ΠΑ. αυξάνονται περίπου στα 520 εκατ. ευρώ.

    Επίσης προχώρησε στην απόκτηση της Μαθιουδάκης με 17 καταστήματα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην Κρήτη.

    Το 2021 «έτρεξε» με ρυθμούς ανάπτυξης 18% την ώρα που οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ αναπτύχθηκαν με 1,3% γεγονός που οφείλεται και στην ανάπτυξη του δικτύου.   Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς προστέθηκαν 20 νέα καταστήματα -13 εταιρικά και 7 franchise- στο δίκτυό της και έκλεισαν 3, με αποτέλεσμα αυτό να αριθμεί 279 καταστήματα. Και εισήλθε σε νέες περιοχές της χώρας όπως σε νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου, την Κρήτη και τη Μακεδονία.’

    Διαβάστε επίσης

    Αλέξανδρος Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): Η ελληνικότητα μιας εταιρείας δεν κρίνεται από το διαβατήριο του μετόχου



    ΣΧΟΛΙΑ