• Business

    O Elon Musk στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter

    • NewsRoom
    Elon Musk, επικεφαλής Tesla

    Elon Musk, επικεφαλής Tesla


    Ο Elon Musk θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, έπειτα από την απόκτηση του 9,2% της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

    Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο άνω του 6% στην προσυνεδρίαση.

    «Μέσα από συνομιλίες με τον Elon τις τελευταίες εβδομάδες, κατέστη σαφές ότι θα προσέφερε μεγάλη αξία στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Parag Agrawal σε ένα tweet.

    «Είναι τόσο παθιασμένος οπαδός όσο και έντονος επικριτής της υπηρεσίας και αυτό ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε στο Twitter και στην αίθουσα συνεδριάσεων, για να μας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

    Η θητεία του Musk θα λήξει το 2024, σύμφωνα με τα αρχεία που κατατέθηκαν στη SEC. Για ολόκληρη τη θητεία του στο διοικητικό  συμβούλιο ή 90 ημέρες μετά, ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να κατέχει άνω του 14,9% των κοινών μετοχών της εταιρείας.

    Η εξαγορά του Musk έρχεται μετά από μια περίοδο έντονης κριτικής στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter τον περασμένο μήνα εάν η πλατφόρμα τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Πρόσθεσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

    Μετά την ένταξη του στο ΔΣ, ο Musk προχώρησε σε νέο tweet.

    “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το τον Parag & το δ.σ. του Twitter για να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό τους επόμενους μήνες!”, επισήμανε.

    Αν και το μερίδιο που απέκτησε ο Musk, είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των εξωτερικών μετόχων, θεωρείται παθητικό, που σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι ο κάτοχος δεν προσπαθεί να ελέγξει ή να επηρεάσει την εταιρεία. Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές περίμεναν ότι ο Musk θα ακολουθούσε μια επιθετική στάση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλον Μασκ: Η πρώτη του δημοσκόπηση στο Twitter ως νέος μέτοχος

    Elon Musk: Αγόρασε μερίδιο 9,2% στο Twitter – Εκτόξευση της μετοχής κατά 26%



    ΣΧΟΛΙΑ