• Business

    Elon Musk: Το εντυπωσιακό πάρτι για το άνοιγμα του νέου εργοστασίου της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Ο Elon Musk γιορτάζει τα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla, Giga στο Όστιν του Τέξας


    Ο Elon Musk διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό πάρτι με περισσότερους από 15.000 παρευρισκόμενους την Πέμπτη το βράδυ στις ΗΠΑ, για να γιορτάσει το Giga Texas, το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Όστιν του Τέξας, και την ταχεία επέκταση της εταιρείας.

    Το «Cyber ​​Rodeo» περιλάμβανε μεταξύ άλλων μία “θάλασσα” από οχήματα Model Y της Tesla, κατασκευασμένα στο Τέξας, που ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να απεικονίζουν τη σημαία της πολιτείας.

    Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Tesla, Franz von Holzhausen, εμφανίστηκε στη σκηνή με τον Musk και το επερχόμενο μοντέλο Cybertruck, το οποίο θα ξεκινήσει την παραγωγή τον επόμενο χρόνο.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με εκατοντάδες drones να πετούν σε σχηματισμό στον νυχτερινό ουρανό, ευθυγραμμισμένα για να σχηματίζουν σχήματα όπως το Cybertruck και ένα σκύλο Shiba Inu.

    «Καλώς ήρθατε στο Cyber ​​Rodeo», είπε ο Musk, ο οποίος φορούσε σκούρα γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο καουμπόικο καπέλο στη σκηνή. «Θα μιλήσουμε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον».

    Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι το 2022 έχει στόχο την αύξηση της κλίμακας, ενώ το 2023 θα φέρει νέα προϊόντα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Cybertruck, Semi και Roadster επόμενης γενιάς.

    Το εργοστάσιο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, είναι κρίσιμο για την επέκταση της Tesla. Η εταιρεία λειτουργεί κοντά στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια από το 2018, όταν έστησε μια γιγάντια σκηνή στο πάρκινγκ για να ενισχύσει την παραγωγή του sedan Model 3 και ξέμεινε από χώρο.

    Η ξέφρενη ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία δύο χρόνια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα εργοστάσιο που διαθέτει έξω από τη Σαγκάη στην Κίνα. Το Giga Texas θα κατασκευάσει το όχημα crossover Model Y και το Cybertruck.

    «Θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στις ΗΠΑ», τόνισε ο Musk. Έχει επίσης τη δυνατότητα να γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο, πρόσθεσε.

    «Χρειαζόμαστε ένα μέρος όπου μπορούμε να είμαστε πραγματικά μεγάλοι, και δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος σαν το Τέξας», είπε, εν μέσω επευφημιών από το πλήθος.

    Μετά τις δηλώσεις του Musk, πυροτεχνήματα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό υπό τους ήχους της Συμφωνίας Νο. 5 του Μπετόβεν.

    Το πάρτι συγκέντρωσε δεκάδες θαυμαστές. Ο ηθοποιός Harrison Ford εθεάθη στο VIP lounge, μαζί με τη μητέρα του Musk, Maye και τον αδελφό του Kimbal Musk, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla.

    Διαβάστε ακόμη:

    O Elon Musk στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter

    Elon Musk: Η μυστική συμφωνία της Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ