• Business

    Αναστολή εργασίας στις επιχειρήσεις: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για το πρόστιμο των 1.200 ευρώ – Σε ποιες περιπτώσεις θα επιβληθεί


    Στην επιβολή προστίμου ύψους 1.200 ευρώ θα προχωρούν οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι εργαζόμενοι που τελούν σε αναστολή εργασίας απασχολούνται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η υπουργική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προβλέπει την επιβολή προστίμου 1.200 ευρώ στις εξής περιπτώσεις:

    – Απασχόληση εργαζομένων που τελούν σε αναστολή εργασίας, από εργοδότη ο οποίος ανέστειλε τις συμβάσεις εργασίας τους, με χρήση της ρύθμισης της υποπαρ. 2Α του ενδέκατου άρθρου της από 20/03/2020 ΠΝΠ (Α 68).

    – Απασχόληση εργαζόμενου από εργοδότη που τελεί σε αναστολή της επιχειρηματικής του δραστηριότητας κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

    – Απασχόληση εργαζόμενου, του οποίου η σύμβαση τελεί σε αναστολή, κατά παράβαση των όρων και των διατυπώσεων για τη δήλωση πρόσκαιρης τηλεργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει τον παρακάτω πίνακα:



    ΣΧΟΛΙΑ