• Business

    Αναστάσιος Λωσταράκος (nrg): Τι θα κάνουμε με την Automotive – Ηλεκτροκίνηση δεν σημαίνει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Αναστάσιος Λωσταράκος, Διευθύνων Σύμβουλος nrg

    Αναστάσιος Λωσταράκος, Διευθύνων Σύμβουλος nrg


    H θυγατρική του ομίλου Motor Oil στην αγορά προμήθειας ενέργειας, η nrg, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την εξαγορά της Automotive με στόχο την ανάπτυξή της στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

    O όμιλος Motor Oil κινείται δυναμικά στον χώρο της ενέργειας και πραγματοποιεί σήμερα τις στρατηγικές κινήσεις που θα του εξασφαλίσουν αύριο το πλεονέκτημα για να πρωταγωνιστεί στην τεράστια και σημαντική αγορά που αλλάζει και αναδιαμορφώνεται.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της nrg, Αναστάσιος Λωσταράκος, μιλάει αποκλειστικά στο mononews και εξηγεί τα σχέδια και τη στρατηγική για την ανάπτυξη της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση και πώς θα αξιοποιηθεί η Automotive.

    Όπως σημειώνει,  ηλεκτροκίνηση δε σημαίνει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ειδικότερα στον αστικό ιστό, οι λύσεις μικροκινητικότητας όπως ηλεκτρικά scooters, ηλεκτρικά ποδήλατα και μικρά ηλεκτρικά οχήματα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομία και την ευκολία μετακίνησης αλλά και την αποσυμφόρηση των δρόμων της πόλης βελτιώνοντας την καθημερινότητα όλων. Παράλληλα η ηχορύπανση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και κατά συνέπεια και οι εκπομπές του άνθρακα μειώνονται αισθητά και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.

    Πώς θα συμβάλει η απόκτηση της εταιρείας αυτής στην εδραίωση της nrg στην ηλεκτροκίνηση; Έχετε σχέδια να τη μεγαλώσετε;

    Σήμερα είναι σε όλους ευνόητη η αξία της ηλεκτροκίνησης στη διαδικασία της πράσινης μετάβασης και πιο συγκεκριμένα στην προσπάθεια για δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα.

    Δράσεις και πρωτοβουλίες που ευνοούν την υιοθέτηση του e-mobility, όπως για παράδειγμα η ελεύθερη κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων εντός του δακτυλίου στην Αθήνα ή οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η ίδια η σημαντική αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων, διαμορφώνουν ένα ξεκάθαρο τοπίο πλέον για το μέλλον της αυτοκίνησης, στο οποίο η ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

     Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η  nrg προχωράει σε ενέργειες που θα εδραιώσουν τον ηγετικό της ρόλο στην ηλεκτροκίνηση.

     Επομένως, η απόκτηση της Automotive Solutions με την εμπειρία που έχει στο χώρο της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας είναι ένα βασικό συμπληρωματικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ενός συνολικού πλάνου που οραματίζεται το μέλλον του e-mobility στην Ελλάδα.

    Ποιες λύσεις διαθέτει η Automotive και τί δυνατότητες δίνονται στην nrg? ποιο είναι το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα;

    Πρόκειται για έναν σημαντικό παίκτη στην εγχώρια αγορά της ηλεκτροκίνησης και είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε επίπεδο B2B στον συγκεκριμένο κλάδο.

     Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η nrg αποκτά πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις, μακροχρόνιες και δυνατές σχέσεις και επαφές με εξιδεικευμένες εταιρείες και προμηθευτές, αυξάνει την τεχνογνωσία της και δημιουργεί μία ευρύτερη και ακόμα πιο έμπειρη ομάδα.

    Ποια είναι τα σχέδιά σας στην ανάπτυξη της μικροκινητικότητας και του e-mobility;

    Ένα από τα πρώτα βήματα της εταιρείας μας στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και η ειδοποιός διαφορά μας με τον ανταγωνισμό, είναι το incharge, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Σε συνεργασία και με το δίκτυο των εμπορικών εταιρειών που ανήκουν στον Όμιλο Motor Oil (Shell και AVIN), αναπτύσσουμε καθημερινά το incharge με στόχο να είμαστε δίπλα σε εκείνους που επιλέγουν την ηλεκτροκίνηση, σε κάθε γωνιά της χώρας κάνοντας το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα.

     Ηλεκτροκίνηση όμως δε σημαίνει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

     Ειδικότερα στον αστικό ιστό, οι λύσεις μικροκινητικότητας όπως ηλεκτρικά scooters, ηλεκτρικά ποδήλατα και μικρά ηλεκτρικά οχήματα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομία και την ευκολία μετακίνησης αλλά και την αποσυμφόρηση των δρόμων της πόλης βελτιώνοντας την καθημερινότητα όλων. Παράλληλα η ηχορύπανση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και κατά συνέπεια και οι εκπομπές του άνθρακα μειώνονται αισθητά και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας. 

    Ποιες νέες υπηρεσίες θα μπορείτε να προσφέρετε σε ιδιώτες και επιχειρήσεις;

    Η nrg αποτελεί μια σύγχρονη εταιρεία που αναπτύσσεται με δυναμικό ρυθμό και τολμηρά βήματα στην αγορά ενέργειας, διεκδικώντας όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, χάρη στην ευελιξία, την προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών και τη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.

    Κοιτώντας στο μέλλον, ο καταναλωτής δε θέλουμε να σκέφτεται τη nrg απλά ως έναν πάροχο ενέργειας, αλλά ως μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ενέργεια. Από τη διαχείριση ενέργειας και το smart home, έως ολόκληρο το φάσμα της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας.

    Με την απόκτηση της Automotive Solutions, θα μπορέσουμε να εξελίξουμε σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας στο κομμάτι της μικροκινητικότητας ενώ μελλοντικά θα προχωρήσουμε και σε επιπλέον ενέργειες που θα ανακοινωθούν σταδιακά με βάση το πλάνο μας.



    ΣΧΟΛΙΑ