• Business

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης: τι σηματοδοτούν οι αιφνιδιαστικές κινήσεις σε Ελλάκτωρ και Άνεμο

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων Σύμβουλος και Μέτοχος Ελλάκτωρ


    Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής Άνεμος, τακτοποιεί τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα – κυρίως Κύπρου – μέσω των οποίων κατέχει μετοχές σε ελληνικές εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Ίσως αυτές οι αλλαγές να προοιωνίζονται ευρύτερες μετοχικές ανακατατάξεις λόγω των θεμάτων που έχει ανοίξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η δικαιοσύνη της Κύπρου με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο οποίος έχει και συμμετοχή στην Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος.

    Με διαδοχικές ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο, ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης που εκτός των άλλων είναι και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, γνωστοποίησε ότι συγχωνεύτηκαν διάφορες αλλοδαπές εταιρείες που κατείχαν τις μετοχές του σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος.

    Σε ότι αφορά την συμμετοχή του στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η αλλοδαπή εταιρεία, LENAM ENTERPRISES LTD  απορροφήθηκε από την αλλοδαπή εταιρεία ARGONIO ENTERPRISES LTD. Ετσι, μεταβιβάστηκαν και 3.000.000  μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε στην ARGONIO ENTERPRISES LTD.

    Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του στην Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος η αλλοδαπή εταιρεία DAVA VENTURES LIMITED, απορροφήθηκε από την ARGONIO ENTERPRISES LIMITED. Ετσι μεταβιβάστηκαν και 397.480 μετοχές στην Argonio.
    Η συμμετοχή του κ. Καλλιτσάντση στην Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος ανέρχεται σε 7,096% και αναλύεται ως εξής: άμεση συμμετοχή 0,181% και έμμεση συμμετοχή 6,915% (ARGONIO ENTERPRISES LIMITED 6,855% και ORNERA HOLDINGS LIMITED 0,060%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-48928-2/48928

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/proigmenes-evrizonikes-ipiresies-dorean-stous-megaliterous-archeologikous-chorous-tis-elladas/48828

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/giorgos-prevelakis-pos-ftasame-ston-simerino-geopolitiko-charti-tou-kosmou-video/48971



    ΣΧΟΛΙΑ