• επιχειρησεις

    Business

    Αναπτύσσοντας την επιχείρησή σας σε δύσκολες συγκυρίες

    • NewsRoom

    Οι προκλήσεις της εποχής δεν απαιτούν στασιμότητα, αλλά να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που συνεχώς προκύπτουν

    Ζούμε σε μία εποχή που κρύβει δύσκολες προκλήσεις για τον τομέα της επιχειρηματικότητας, καθώς η πρόσφατη διετία της πανδημίας, αλλά και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, έχουν ωθήσει πολλές εταιρείες στο να λειτουργούν σε ρευστό οικονομικό περιβάλλον και να δυσκολεύονται να λάβουν σημαντικά ρίσκα όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

    Μπορεί οι συνθήκες να επιβάλλουν κάποια προσοχή στις κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος, ωστόσο κρύβουν και αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες, αν βρει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί με τον σωστό τρόπο, μπορεί να οδηγηθεί σε επενδύσεις που θα φέρουν νέο αέρα στην επιχείρησή του και θα την οδηγήσουν στον δρόμο της ανάπτυξης.

    Το μικρότερο ρίσκο δεν συνεπάγεται μικρότερες ευκαιρίες

    Να παραμένει κάποιος στάσιμος στον τομέα της επιχειρηματικότητας, μένοντας φοβισμένος από τις εξελίξεις γύρω του, είναι απλά ένας σίγουρος δρόμος για την αποτυχία. Το κλειδί βρίσκεται στο να μπορεί ένας επιχειρηματίας να εντοπίζει έγκαιρα τις ευκαιρίες που φέρνει κάθε εποχή και, με βάση αυτές, να προσαρμόζει τα σχέδια και τις αποφάσεις που λαμβάνει, ανάλογα και με τις εκάστοτε συνθήκες και τις ανάγκες που διακρίνει γύρω του.

    Μπορεί όλα αυτά που ζούμε και διανύουμε να μας κάνουν λίγο περισσότερο προσεκτικούς όσον αφορά τα ρίσκα που αναλαμβάνουμε (ειδικότερα όσον αφορά στην ανάπτυξη μίας επιχείρησης), ωστόσο μία καλή μελέτη της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται καθένας μπορεί να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα, όσον αφορά σε στρατηγικές αποφάσεις που θα κάνουν τη διαφορά ακόμη και τις μέρες που ζούμε.

    Άλλωστε, το να μην παίρνει κάποιος μεγάλα ρίσκα, δε συνεπάγεται ότι πρέπει για τον λόγο αυτό να χάνει ευκαιρίες ή να κρατά μία στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις. Για την ακρίβεια, συμβαίνει το αντίθετο, καθώς υπάρχουν ευκαιρίες που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να προχωρήσει.

    Η κατανόηση των νέων αναγκών της εποχής πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη

    Η πραγματικότητα είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, έχουν προκύψει ανάγκες για νέα προϊόντα και υπηρεσίες και όποιοι μπορούν να αντιληφθούν εγκαίρως τις αλλαγές και τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται, ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα τη δραστηριότητά τους, έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Νέες τάσεις, αλλαγή στις απαιτήσεις και την συμπεριφορά των καταναλωτών, δίνουν το έναυσμα για καινούριες ιδέες, διαφοροποίηση σε κινήσεις και projects και, φυσικά, νέες δυνατότητες για επενδύσεις που μπορούν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα μίας επιχείρησης και να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

    Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντοπίσει κάποιος όλες εκείνες τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες και, κατόπιν, να αναζητήσει τους τρόπους ώστε να τις προσαρμόσει στην επιχείρησή του και να τις κάνει να λειτουργήσουν στα δικά του δεδομένα. Μείνετε ενημερωμένοι παρακολουθώντας τακτικά νέα του κλάδου σας και εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία που θα σας βοηθούν να παρακολουθείτε δράσεις και προγράμματα που ταιριάζουν στη δική σας επιχείρηση.

    Πώς θα εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που προκύπτουν;

    Οι συγκυρίες έχουν, λοιπόν, ευκαιρίες και τα καλύτερα νέα είναι πως, αυτή την περίοδο, υπάρχουν δράσεις και ενέργειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να στηρίξετε νέες ιδέες, να επενδύσετε σωστά σε projects και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

    Έτσι, λοιπόν, είναι μία καλή ευκαιρία να ενημερωθείτε για πρωτοβουλίες όπως τα μέτρα στήριξης που είναι διαθέσιμα από την Πολιτεία για τον κλάδο σας, αλλά και προγράμματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης & Επενδύσεων, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, οι δράσεις του ΕΣΠΑ κ.λπ.

    Μήπως είστε επιλέξιμοι για προγράμματα στον κλάδο σας που δεν γνωρίζατε καν; Οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω και, όσο και αν σας φαίνεται περίπλοκο το να βρείτε ποιες από τις διαθέσιμες λύσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, είναι η ώρα να τις εκμεταλλευτείτε.

    Με τη βοήθεια ενός αξιόπιστου συμβούλου, τον οποίο μπορείτε να εμπιστευτείτε και θα σας παρέχει τη γνώση των προγραμμάτων αλλά και της αγοράς, μπορείτε να αξιοποιήσετε το maximum από τις επιδοτήσεις, αλλά και να λάβετε τις σωστές χρηματοδοτήσεις. Και όλα αυτά έχοντας καλούς όρους αποπληρωμής και εξασφαλίσεων, ώστε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας και σε αυτό το θέμα.

    Η Τράπεζα σας είναι ο καλύτερος σύμβουλός σας

    Με τη στήριξη της Τράπεζάς σας θα έχετε τον σύμβουλο που αναζητάτε, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας ως απαραίτητη συνθήκη για την ευημερία της. Εάν τα επιδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα των επιχειρήσεων σας φαίνονται πολύπλοκα, η Eurobank θα σας βοηθήσει να γίνουν απλά.

    Προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένο σύμβουλο στο κατάστημα, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τη γνώση για κάθε επιδοτούμενο και συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, σας ενημερώνει για όσα σχετίζονται με την επιχείρησή σας και σας εξασφαλίζει την απαραίτητη επάρκεια κεφαλαίων ώστε να ολοκληρώσετε την επένδυσή σας στον χρόνο που έχετε υπολογίσει.

    Η Τράπεζα είναι δίπλα σας σε όλα τα στάδια συμμετοχής στα προγράμματα, από την υποβολή του φακέλου έως την ολοκλήρωση της επένδυσης. Για την Eurobank, το προφίλ της κάθε επιχείρησης αποτελεί τον απόλυτο οδηγό στην επιλογή κάθε προγράμματος και με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης (για σήμερα και για το μέλλον).

    Με τη βοήθεια κρατικών πρωτοβουλιών, αλλά και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που τρέχουν αυτή την περίοδο και βοηθούν επιχειρήσεις να κάνουν τα επόμενα βήματα σε εποχές προκλήσεων, έχετε τον τρόπο να επενδύσετε σωστά σε προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες που θα σας οδηγήσουν σε μία νέα εποχή ανάπτυξης.

    Με τη βοήθεια συμβούλων, όπως αυτοί που σας παρέχει η Eurobank, έχετε στο πλευρό σας ανθρώπους με γνώση και εμπειρία που θα σας κατευθύνουν στο μέλλον που έχετε ονειρευτεί.