• Business

    Αναδιάρθρωση στην Philips: Θα περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας

    • Bloomberg
    Roy Jakobs, ο νέος CEO της Phillips

    Roy Jakobs, CEO της Phillips


    Η Philips NV θα περικόψει συνολικά 4.000 θέσεις εργασίας. Η ολλανδική εταιρεία στοχεύει να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα ενώ παλεύει με μια δαπανηρή ανάκληση των συσκευών θεραπείας της υπνικής άπνοιας.

    Το κόστος της αναδιάρθρωσης θα είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ (295 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε τη Δευτέρα η Philips. Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με την αντικατάσταση του επί 12 έτη διευθύνοντος συμβούλου Frans van Houten από τον Roy Jakobs αυτό τον μήνα.

    Η προτεραιότητα της Philips είναι «να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη των ασθενών, των καταναλωτών και των πελατών», δήλωσε ο Jakobs. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και της διαχείρισης ποιότητας, καθώς και την «επείγουσα βελτίωση των λειτουργιών της εφοδιαστικής της αλυσίδας».

    Philips dropped more than 70% since it recalled millions of sleep apnea devices
    Η Philips σημείωσε πτώση άνω του 70% από τότε που ανακάλεσε εκατομμύρια συσκευές υπνικής άπνοιας

    Ο Jakobs ανέλαβε να ανανεώσει τις επιχειρήσεις Connected Care της εταιρείας στις αρχές του 2020, να διαχειριστεί την κρίση του Covid-19 και τα αυξανόμενα ζητήματα σχετικά με την ανάκληση ιατρικών συσκευών για τη θεραπεία της άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι μετοχές του γίγαντα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν υποχωρήσει 60% φέτος.

    Η Philips ξεκίνησε την πρώτη ανάκληση των συσκευών τον Ιούνιο του περασμένου έτους και έχει κάνει οικονομικές προβλέψεις περίπου 885 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η εταιρεία παρουσίασε καθαρή ζημία 1,33 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, έναντι κερδών 2,97 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών μείωσε τις προοπτικές της λόγω των χειρότερων από το αναμενόμενο ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που επηρεάζουν τις παραδόσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    L’Oreal: Ανησυχία για τα luxury προϊόντα του ομίλου – Πτώση της μετοχής

    Hermes: Εκτίναξη των πωλήσεων και νέες προσλήψεις παρά την κρίση κόστους ζωής



    ΣΧΟΛΙΑ