• Business

    American Express: Aυξημένα κέρδη το β’ τρίμηνο – Αμετάβλητο το ετήσιο guidance

    Στίβεν Σκουέρι, CEO American Express

    Στίβεν Σκουέρι, CEO American Express


    Άνοδο κερδών στα 2,98 δολάρια ανά μετοχή από τα 2,57 δολ. στο ίδιο διάστημα πέρυσι, ανέφερε η American Express, ενώ ξεπέρασε και την εκτίμηση των αναλυτών για 2,81 δολ.

    Ωστόσο διατήρησε αμετάβλητο το guidance που έχει δώσει από τον Ιανουάριο για το σύνολο του έτους, απογοητεύοντας τους επενδυτές.

    Ειδικότερα, παρά τη ραγδαία αύξηση του κόστους σε όλα σχεδόν τα προϊόντα που πλήττει τους περισσότερους Αμερικανούς, η βάση των πελατών της American Express, που είναι πλουσιότεροι και νεότεροι πελάτες, έδειξαν ότι συνεχίζουν τις αγορές με τις κάρτες της.

    Ενδεικτικό είναι ότι οι συνολικοί της όγκοι αυξήθηκαν κατά 8% στα 426,6 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

    Αυξημένα έσοδα κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια

    Ομοίως, τα έσοδά της ήταν αυξημένα κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι, από τα13,395 δισ. στα 15,054 δισ, αν και η αγορά περίμενε να κινηθούν στα 15,41 δισ. δολάρια.

    Παράλληλα, η American Express διατήρησε αμετάβλητο το ετήσιο guidance που έχει δώσει για το 2023 τον Ιανουάριο και βάσει του οποίου αναμένει κέρδη στο εύρος των 11-11,4 δολ/μτχ και αύξηση εσόδων κατά 15%.

    Σε αυτό το πλαίσιο η μετοχή της American Express, που μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει ράλι σχεδόν 20% εντός του 2023, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της υποχωρεί άνω του 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

    Διαβάστε επίσης: 

    Λιανεμπόριο: Αυξήθηκε 12,7% ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Μάιο

    Τεχνητή νοημοσύνη: «Ναι μεν, αλλά» λένε οι Έλληνες καθώς καλπάζει η τεχνολογία

    ΤΙΤΑΝ: Τι βλέπουν για τα αποτελέσματα οι αναλυτές της AXIA



    ΣΧΟΛΙΑ