• Business

    Amazon: Στα 149,2 δισ. δολάρια τα έσοδα στο τέταρτο τρίμηνο – Απογοήτευση για το guidance

    • NewsRoom
    Andy Jassy, CEO Amazon

    Andy Jassy, CEO Amazon


    Με απώλειες 5% κινείται η μετοχή της Amazon στη μετασυνεδριακή διαδικασία, παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα τριμήνου που ανακοίνωσε, καθώς η εταιρεία εξέδωσε κατώτερες των περιστάσεων οδηγίες για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 149,2 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 145,42 δισ.. Τα έσοδα από του Amazon Web Services διαμορφώθηκαν στα  21,4 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων για 21,87 δισ., ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις στα 11,56 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων για 11,38 δισ. δολάρια.

    Η Amazon έκλεισε τη χειρότερη χρονιά ανάπτυξής της στα τελευταία 24 χρόνια ως δημόσια εταιρεία. Τα έσοδα για το έτος αυξήθηκαν κατά 9%, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις και οι αυξανόμενοι ρυθμοί περιόρισαν τις καταναλωτικές δαπάνες. Η τιμή της μετοχής έχασε σχεδόν το ήμισυ της αξίας της το 2022.

    Η Amazon δήλωσε ότι αναμένει να δημοσιεύσει έσοδα πρώτου τριμήνου μεταξύ 121 δισεκατομμυρίων και 126 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 4% έως 8%. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα έφταναν τα 125,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

    Η επιχείρηση cloud της Amazon – Amazon Web Services – έχασε τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο, αντανακλώντας μια επιβράδυνση στις επιχειρηματικές δαπάνες. Η AWS αυξήθηκε μόλις 20% την περίοδο, από 27,5% το τρίτο τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Alphabet: Απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ