• Business

    Amazon: Είναι όντως η πιο «θωρακισμένη» μετοχή απέναντι στην πανδημία;

    • NewsRoom

    Jeff Bezos


    Μπορεί να δέχθηκε πυρά από εργαζομένους για την ασφάλεια των αποθηκών της, αλλά αυτό δεν προβληματίζει καθόλου μα καθόλου τους επενδυτές που δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη μετοχή.

    Στην πραγματικότητα, η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί περίπου κατά 30% φέτος και έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό κλεισίματος, στα 2.410,22 δολάρια, την Παρασκευή.

    Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος αξίζει πλέον 1,2 τρισ. δολάρια, σχεδόν όσο και η Apple, και έρχεται δεύτερη μετά τη Microsoft στη μάχη για την πιο πολύτιμη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία στις ΗΠΑ.

    Η Amazon, μαζί με την έτερη ηγετική δύναμη του λιανεμπορίου, τη Walmart, αναμένεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας, καθώς σχεδόν όλα γίνονται online.

    Με την Amazon να ετοιμάζεται να ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις 30 Απριλίου, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων πάνω από 20%, στα 73 δισ. δολάρια.

    Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι αναλυτές που καλύπτουν την Amazon δίνουν σύσταση αγοράς.

    Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Refinitiv, 49 από τους 51 αναλυτές που παρακολουθούν τη μετοχή δίνουν σύσταση «buy» και δύο σύσταση διακράτησης. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δίνουν σύσταση πώλησης για μετοχές όπως της Apple, της Facebook και της Netflix.

    Ο αναλυτής της Goldman Sachs Χιθ Τέρι αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 2.900 ευρώ, 20% πάνω από την τρέχουσα τιμή, δίνοντας την υψηλότερη τιμή στόχο στη Wall Street για την εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ