• Business

    Amancio Ortega: Νέο deal στα ακίνητα για τον Mr Zara

    • NewsRoom
    Amancio Ortega, ιδρυτής Zara

    Amancio Ortega, ιδρυτής Zara


    Συνεχίζει το σαφάρι για αγορά ακινήτων ο δισεκατομμυριούχος Amancio Ortega, ιδρυτής της αλυσίδας Zara.

    Το οικογενειακό γραφείο του μεγιστάνα της fast fashion  απέκτησε μία καναδική αποθήκη που μισθώνει η Amazon στο Βανκούβερ.

    Η εξαγορά έγινε έναντι 250 εκατ. ευρώ για μία εγκατάσταση στο Βανκούβερ, η οποία είναι μία αποθήκη μεγέθους 92.900 τετραγωνικών μέτρων, προσθέτοντας ένα ακόμα απόκτημα στη λίστα με ακίνητα logistics που συλλέγει ο Ισπανός μεγιστάνας.

    Μεταξύ αυτών μία αποθήκη των Primark στην Ολλανδία και άλλη μία στη Καλιφόρνια η οποία χρησιμοποιείται από την εταιρεία Walmart.

    Σαφάρι ακινήτων

    O Ortega έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι ευκαιριών στον χώρο του real estate και ήδη διαθέτει ένα αξιοπρόσεκτο χαρτοφυλάκιο σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

    Ήδη κατέχει χώρους που χρησιμοποιούνται από την Amazon στο Σιάτλ και στο Δουβλίνο, ενώ είναι ο ιδιοκτήτης σε ακίνητα που νοικιάζουν και οι τεχνολογικοί κολοσσοί Meta και Apple.

    Η προσωπική του περιουσία σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index αγγίζει τα 85,4 δισ. δολάρια και κατατάσσεται στην 15η θέση μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων. Μόνο το χαρτοφυλάκιό του σε ακίνητα αγγίζει τα 18,1 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο του real estate.

    Το ενδιαφέρον για τα ακίνητα

    O Ortega άρχισε να επενδύσει στα logistics το 2022, όταν ξόδεψε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αγορά αποθηκών σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Στη συνέχεια ακολούθησαν αντίστοιχες αγορές στην Ευρώπη, ιδίως σε Ολλανδία και Ιρλανδία.

    Ενώ τα εμπορικά ακίνητα και τα ακίνητα κατοικιών υψηλής ποιότητας ζυγίζουν περισσότερο στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του, με την πάροδο των ετών ο Ortega έχει διαφοροποιηθεί σε σε τηλεπικοινωνίες και ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία. Παρόλα αυτά, η Inditex, η εταιρεία που ίδρυσε και στην οποία κατέχει το 59%, αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου του Ortega.

    Διαβάστε επίσης:

    Amancio Ortega: Η νέα στρατηγική του μεγιστάνα των Zara στην αγορά ακινήτων – Βuy the dip

    Swatch: Διαψεύστηκε η πρόβλεψη του CEO για ρεκόρ πωλήσεων – Οι δύο κύριοι λόγοι

    Gucci: Super deal 963 εκατ. δολ. για την απόκτηση ακινήτου στο Μανχάταν



    ΣΧΟΛΙΑ