• Business

    Gucci: Super deal 963 εκατ. δολ. για την απόκτηση ακινήτου στο Μανχάταν

    • Bloomberg
    François-Henri Pinault, επικεφαλής του ομίλου πολυτελών ειδών Kering

    François-Henri Pinault, επικεφαλής του ομίλου πολυτελών ειδών Kering


    Ο όμιλος πολυτελών ειδών Kering, που κατέχει τα brands Gucci και Balenciaga, αγόρασε ένα κτίριο στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν έναντι 963 εκατ. δολαρίων.

    Συγκεκριμένα απέκτησε το ακίνητο 715-717 Fifth Ave., που βρίσκεται στη γωνία της 56ης οδού, απέναντι από τον Πύργο Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Εκτείνεται σε 115.000 τετραγωνικά πόδια (10.700 τετραγωνικά μέτρα) και διαθέτει πολλαπλά επίπεδα εμπορικών χώρων.

    «Αυτή η επένδυση αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα στην επιλεκτική στρατηγική ακινήτων της Kering, με στόχο την εξασφάλιση βασικών, εξαιρετικά ελκυστικών τοποθεσιών για τους οίκους μόδας μας», ανέφερε η Kering στη δήλωση.

    Η Kering ακολουθεί τις κινήσεις των άλλων “παικτών” του κλάδου πολυτελών ειδών που προτιμούν την εξαγορά κτιρίων στη Νέα Υόρκη αντί για την ενοικίαση τους.

    Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Prada επεκτείνει την παρουσία της στο Μανχάταν με μια συμφωνία 835 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο εξαγορές στην Fifth Avenue. Ήταν από τις μεγαλύτερες αγορές ακινήτων στην πόλη πέρυσι.

    Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor Group αγόρασε ένα κτίριο στην Tribeca για γραφεία και εκθεσιακό χώρο.

    Τα ακίνητα της Prada και της Kering πωλήθηκαν από τον Jeff Sutton, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το bloomberg.

    Τα ακίνητα λιανικής πώλησης του Μανχάταν έχουν καλύτερη πορεία σε σχέση με ορισμένους άλλους τύπους κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων, ανέφερε το Συμβούλιο Ακινήτων της Νέας Υόρκης σε έκθεση του τη Δευτέρα. Η μίσθωση ήταν πιο ανταγωνιστική σε γειτονιές όπως το SoHo και η περιοχή Flatiron.

    Η Kering έχει αγοράσει και άλλα προνομιακά ακίνητα λιανικής πώλησης τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στις περιοχές Avenue Montaigne και Rue de Castiglione στο Παρίσι.

    Η εταιρεία διαθέτει επίσης κτίρια στο Omotesando του Τόκιο, καθώς και το Hôtel de Nocé, το οποίο στεγάζει τη ναυαρχίδα της Boucheron στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Στρατηγική κίνηση από την Prada: Εξαγόρασε πανάκριβο κτίριο στην εμβληματική Fifth Avenue της Νέας Υόρκης

    Amazon: Πρόστιμο €32 εκατ. για «ασφυκτική» παρακολούθηση των εργαζομένων στη Γαλλία

    Sanofi: Εξαγοράζει θυγατρική της Biotech για 2,2 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ