• Business

    «ALPHA TRUST Αμοιβαία Κεφάλαια: Συνέπεια και Διακρίσεις ακόμη και το δύσκολο 2018»

    • NewsRoom
    Φαίδων Ταμβακάκης Alpha Trust

    Φαίδων Θεόδωρος Ταμβακάκης, συνιδρυτής και αντιπρόεδρος Alpha Trust, λογοτέχνης (φωτογραφία αρχείου)


    Τα Αμοιβαία Κεφάλαια της ALPHA TRUST συνεχίζουν την παράδοση των κορυφαίων αποδόσεων, κατακτώντας με συνέπεια και σε συνέχεια χρόνου διακρίσεις που τα έχουν καταξιώσει στην ελληνική αγορά.

    Κάτω από δύσκολες αναμφισβήτητα συνθήκες, όπου ο Γενικός Δείκτης ΧΑ καταγράφει απώλειες -32,91% το ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND – R, υπεραποδίδει συντριπτικά του αντίστοιχου δείκτη αναφοράς, σημειώνοντας θετική απόδοση 212,27% τα τελευταία 23 έτη, ακέραια έτη λειτουργίας από την έναρξή του. Συγκριτικά με τα Αμοιβαία Κεφάλαια της κατηγορίας του, καταλαμβάνει τη 2η θέση στα 9 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδος (συμπεριλαμβάνονται τα ενεργά Α/Κ καθόλη τη διάρκεια της περιόδου). Υπεραπόδοση σε σχέση με τον δείκτη αναφοράς σημείωσε το Αμοιβαίο Κεφάλαιο σε περίοδο 1, 3, 5, 10 και 20 ετών, αλλά και καλύτερη απόδοση από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

    Ομοίως, το ALPHA TRUST EUROSTAR ΜΙΚΤΟ – R* με απόδοση 285,80% (μέση ετήσια απόδοση 6,05%) καταλαμβάνει την 1η θέση στα συνολικά 8 Α/Κ της κατηγορίας του την αντίστοιχη περίοδο 23 ετών (ακέραια έτη λειτουργίας από την έναρξή του) σημειώνοντας υπεραπόδοση έναντι και του δείκτη αναφοράς του σε διαφορετικές περιόδους (1, 3, 5, 10 και 20 έτη).

    Σημαντικές διακρίσεις καταγράφει το ALPHA TRUST ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ – R*. Με απόδοση 476,22% (μέση ετήσια απόδοση 7,57%) κατατάσσεται 2ο στα συνολικά 4 Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδος στα 24 έτη (ακέραια έτη λειτουργίας από την έναρξή του). Από τη χρονιά του PSI (2012) η απόδοση του Α/Κ, ανήλθε σε 416,89% (μέση ετήσια απόδοση 26,45%) από τις κορυφαίες παγκοσμίως.

    Αξίζει να τονισθεί, η σημαντική επίδοση του A/K ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΙΚΤΟ*, του πρώτου Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα. Με τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας το 2018, κατέκτησε στην 10ετία, την πρώτη θέση ανάμεσα σε συνολικά 26 Μικτά Α/Κ, με απόδοση 62,16%, (μέση ετήσια απόδοση 4,95%), υπογραμμίζοντας την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της ALPHA TRUST στην προσφορά εξειδικευμένων επενδυτικών λύσεων για τη διαχείριση αποθεματικών Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Ταμείων. Η μέση απόδοση της κατηγορίας στο εν λόγω διάστημα διαμορφώθηκε στο 7,59%.

    Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο επαγγελματικής διαχείρισης που ασκείται με συνέπεια στην τριακονταετή και πλέον διαδρομή της ALPHA TRUST στο χώρο διαχείρισης κεφαλαίων στη χώρα μας, επιβεβαιώνεται και από τις διακρίσεις που έχει λάβει από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης διαχειριστών Citywire και Αμοιβαίων Κεφαλαίων Morningstar® για τα Αμοιβαία Κεφάλαια που έχει υπό τη διαχείρισή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαλυπτικό: «Κλείδωσε» και η πώληση του ελικοπτέρου της Folli Follie – Νέο business plan κατέθεσε η Deloitte

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Νοτιάς: Ο εφοπλιστής με τις κατασκευαστικές business που εγκατέλειψε τον Πύργο Trump



    ΣΧΟΛΙΑ