• Business

    Alpha Bank: Βελτιωμένη προσφορά στο 1,40 με 1,42 ευρώ κατέθεσε η UniCredit για το 9%

    • NewsRoom
    Β. Ψάλτης και A. Orcel

    Β. Ψάλτης και A. Orcel


    Λίγο πάνω από το 1,40 με 1,42 ευρώ ανά μετοχή, σε σχέση με το 1,33 ευρώ που είχε προσφέρει αρχικά, κινείται η βελτιωμένη πρόταση της UniCredit για το 9% των μετοχών της Alpha Bank.

    Το ΤΧΣ συνεδριάζει και σήμερα προκειμένου να αξιολογήσει την προσφορά της ιταλικής τράπεζας και να προβεί σε ανακοινώσεις το πρωί της Δευτέρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του ΤΧΣ θα γίνει τα μεσάνυχτα και πολύ αργά θα βγει «καπνός» σχετικά με την τράπεζα.

    Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι την Παρασκευή ζητήθηκε επισήμως από τους Ιταλούς να καταθέσουν βελτιωμένη πρόταση.

    Όπως είχε γράψει το mononews την Παρασκευή το βράδυ, η UniCredit ήταν η μοναδική που κατέθεσε προσφορά για το ποσοστό του ΤΧΣ στην Alpha Bank και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γινόταν οι διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση του τιμήματος.

    Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ιταλοί έδωσαν προσφορά ελάχιστα πάνω από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή, δηλαδή στο 1,395 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το τελικό τίμημα για το 9% θα κυμανθεί στα επίπεδα των 295 – 300 εκατ. ευρώ.

    Το ΤΧΣ και ο σύμβουλος, η Lazard καλούνται τώρα να αξιολογήσουν την βελτιωμένη προσφορά και να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις αποδοχής ή όχι της πρότασης της ιταλικής τράπεζας. Το πιο πιθανό είναι να κάνουν δεκτή την ιταλική πρόταση καθώς αυτή εντάσσεται σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό και συνεργασία των δύο τραπεζών, ειδικά στη Ρουμανία.

    Διαψεύδονται πάντως τα σενάρια ότι η προσφορά θα μπορούσε να φτάσει το 1,80 ή και τα 2 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Επενδύσεις από διεθνείς και ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους – Πού δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας

    Τράπεζες: Ισχυρά αποτελέσματα και θετικές προοπτικές για το δ΄ τρίμηνο

    Alpha Bank: Τι συμβαίνει τώρα στο «war room» του ΤΧΣ – «Σιγή ασυρμάτου» για τις προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ