• Business

    Alpha Bank: Στις 11 Φεβρουαρίου οι δεσμευτικές προσφορές για το «πακέτο» ακινήτων της Μπάμπης Βωβός

    Alpha Bank


    Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει ο διαγωνισμός για το «πακέτο» των 5 ακινήτων που έχει στην κατοχή της η Alpha Bank, εκτιμώμενης αξίας 75 – 80 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για γραφειακούς χώρους που έχουν περιέλθει στην τράπεζα από την Μπάμπης Βωβός Διεθνή Τεχνική (ΜΒΔΤ) και συγκεκριμένα, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 95 – 97 και της Λεωφόρου Κηφισίας 24 στο Μαρούσι και επί της οδού Τζαβέλλα 1-3 στο Χαλάνδρι (ακίνητο μισθωμένο στη Vodafone), το κτήριο που στεγάζει την AXA Ασφαλιστική στην οδό Μιχαλακοπούλου 48 και εμπορικό ακίνητο στην Εθνική Οδό (Μεταμόρφωση) με έκθεση αυτοκινήτων.

    Προηγήθηκαν οι μη δεσμευτικές προσφορές, το αρχικό ενδιαφέρον, στις 30 Νοεμβρίου του περασμένους έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη αυτή φάση συμμετείχαν περί τους 10 φορείς (μεταξύ αυτών οι ΑΕΕΑΠ Grivalia, Trastor, Orilina και Εθνική Πανγαία).

    Όπως εκτιμάται στην αγορά του real estate, ο αριθμός των ενδιαφερομένων στην τελική φάση θα είναι μικρότερος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες εκ των εταιρειών απέσυραν το ενδιαφέρον τους κυρίως γιατί δεν επιθυμούν να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους το ακίνητο επί της οδού Τζαβέλλα 1-3 στο Χαλάνδρι το οποίο ως οικόπεδο ανήκει στη ρώσικη πρεσβεία και έχει διατεθεί με leasing.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται αν στη διαδικασία θα συμμετάσχει η Grivalia η οποία βρίσκεται σε φάση συγχώνευσης με την Eurobank, καθώς και πόσο «δυνατά» θα «κτυπήσει» τα εν λόγω ακίνητα (αν τελικώς συμμετάσχει) η Orilina ΑΕΕΑΠ με βασικό μέτοχο το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard, η οποία σχεδιάζει να διαθέσει για την ανάπτυξή της, αρχικά, περί τα 200 με 250 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Real estate: Πλειστηριασμοί, νέοι «παίκτες» και γιατί «χάθηκαν» ενδιαφερόμενοι για τα ακίνητα της Μπάμπης Βωβός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του πακέτου «Jupiter» έναντι 337,1 εκατ. ευρώ

    MH ΧΑΣΕΤΕ: «Βροχή» πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες: Γιατί βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Βιργινίας Βεντουράκη



    ΣΧΟΛΙΑ