• Business

    Alpha Αστικά Ακίνητα: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 30,8 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα, Γιάννης Γκάνος

    Ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα, Γιάννης Γκάνος


    Την έγκρισή της για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30,8 εκατ. ευρώ με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, ύψους 2,20 ευρώ ανά μετοχή, έδωσε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Αστικά Ακίνητα.

    Μετά τη μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των 27,3 εκατ. ευρώ, με ονομαστική αξία κάθε μετοχής τα 1,95 ευρώ.

    Ταυτόχρονα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Alpha Bank A.E. ως πληρώτρια τράπεζα και ως ημερομηνία αποκοπής την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων της επιστροφής κεφαλαίου (Record Date) την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου, την Τρίτη 02 Απριλίου 2024.

    Παράλληλα, η ΕΓΣ ενέκρινε την μεταβολή της επωνυμίας της εταιρείας, σε «Alpha Real Estate Services Ανώνυμη Εταιρεία» και για τις διεθνείς συναλλαγές σε «Alpha Real Estate Services S.A.» με διακριτικό τίτλο «Alpha Real Estate Services».

    Τέλος ενέκρινε τη μεταβολή του σκοπού της Εταιρείας, με τη ρητή προσθήκη της αναφοράς περί ανάληψης και εκτιμήσεων μηχανολογικού εξοπλισμού, επιπλέον των λοιπών εκτιμήσεων,
    καθώς και την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    ΟΔΔΗΧ: Εκδίδει εξάμηνα έντοκα γραμμάτια στις 24 Ιανουαρίου

    Μακκόλ (ΕΚΤ): Αργοπορία τραπεζών στην αντιμετώπιση των ριψοκίνδυνων δανείων real estate

    SATO: Στις 28/3 η συζήτηση της έφεσης κατά της απόφασης εξυγίανσης



    ΣΧΟΛΙΑ