• Business

    Allianz: Τον δρόμο προς την Generali παίρνει ο CFO Τζούλιο Τερτσάριολ

    • NewsRoom

    Giulio Terzariol (Πηγή: Linkedin)


    Έτοιμος να ενταχθεί στο δυναμικό της Assicurazioni Generali φαίνεται ότι είναι σήμερα ο CFO της Allianz, Τζούλιο Τερτσάριολ, την ώρα που το ΔΣ της εταιρείας παρέτεινε τη θητεία του διευθύνοντα συμβούλου, Όλιβερ Μπατ.

    Η κατάληξη του Τζούλιο Τερτσάριολ δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει διορίσει νέο οικονομικό επικεφαλής για να τον αντικαταστήσει.

    Όσον αφορά τον Μπατ, το μέλλον του ήταν αβέβαιο, καθώς η Allianz ανακάμπτει από το σκάνδαλο με τα χρεόγραφα που οδήγησε σε μεγάλες απώλειες τους επενδυτές.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε σε διακανονισμό ύψους 6 δισ. δολαρίων με τις αρχές των ΗΠΑ, καθώς ο επενδυτικός του βραχίονας ομολόγησε την ενοχή του για απάτη σε χρεόγραφα.

    Συμφώνησε επίσης να πληρώσει αστικό πρόστιμο 675 εκατ. δολαρίων σε διακανονισμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Ο Μπατ, του οποίου το συμβόλαιο επεκτάθηκε έως το 2028, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ το Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του».

    Στη θέση του Τερτσάριολ, η Allianz διόρισε την Claire-Marie Coste-Lepoutre να τον διαδεχθεί ως επικεφαλής οικονομικών.

    Η Coste-Lepoutre είναι Γαλλίδα υπήκοος, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία από το 2011, με προηγούμενες θητείες σε Swiss Re, SCOR και McKinsey.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δομική Κρήτης: Διπλάσιος ο τζίρος στο εξάμηνο –  Στα 89 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

    Το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Value Investing, στις 13 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μποδοσάκη

    Ιnterlife: Υψηλή κερδοφορία στο 6μηνο – Πρόβλεψη για παραγωγή ασφαλίστρων πάνω από €90 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ