ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλλάζει χέρια η αλυσίδα Praktiker. Eντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί, όπως επιβεβαιώνουν πηγές στο mononews, η συμφωνία μεταξύ της Fairfax και της ρουμανικής Paval Holding στην οποία θα περάσει η αλυσίδα.
To deal της Fairfax με τον στρατηγικό επενδυτή Paval Holdings σηματοδοτεί την είσοδο στην ελληνική αγορά της ρουμάνικης Dedeman, του κορυφαίου retailer στον τομέα οικοδομικών υλικών και ειδών διακόσμησης.
Η Dedeman έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κυρίαρχους παίκτες στον τομέα της λιανικής πώλησης οικοδομικών υλικών και ειδών διακόσμησης στη Ρουμανία, υπό τον πλήρη έλεγχο των επιχειρηματιών Ντράγκος και Αντριάν Παβάλ μέσω της Pavăl Holding. Η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της το 1992 από το Μπακάου και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ανατρέψει τις ισορροπίες στην αγορά DIY. Το 2024, το δίκτυο της Dedeman είχε φτάσει τα 63 καταστήματα, με την επέκταση να παραμένει σε εξέλιξη.
Στην Praktiker Hellas μόλις πριν ένα μήνα σημειώθηκαν διοικητικές αλλαγές με τον Χρήστο Λαμπρόπουλο να αντικαθιστά τον Δημήτρη Γαλάνη. Οι πωλήσεις της αλυσίδας με βάση τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που αφορούν στη χρήση του 2023 παρέμεινε σε ζημιογόνο αποτέλεσμα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών είχε ελαφρά ενίσχυση φτάνοντας στα 187,52 εκατ. ευρώ (+5,3%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν σε Πούτιν: Οι νέες συγκρούσεις στη Συρία «δημιουργούν μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή»
- Άνοδο σημείωσε ο χρυσός έπειτα από την ανακοίνωση του Γουόλερ για πιθανή μείωση των επιτοκίων
- BC Partners: Αναμένεται ότι θα προβεί στην πώληση της εταιρείας λογισμικού Navex
- Χρυσοχοΐδης: Συγχαρητήρια για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί
