• First Top Stories

    Θ. Αγγελόπουλος: Αλλάζει φορολογικό καθεστώς και μετά το “Alpha Nero” πουλάει το “OKTO”

    Γιάννα και Θεόδωρος Αγγελόπουλος

    Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου


    Η απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να μετακομίσουν μόνιμα στο εξωτερικό, κινούμενοι μεταξύ Αγγλίας και Ελβετίας, μπορεί να σόκαρε κάποιους, όχι όμως και αυτούς που γνωρίζουν καλά την mentalite του ζεύγους. Μετά την μετακόμιση, ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και η αλλαγή φορολογικού καθεστώτος για τον Έλληνα επιχειρηματία, που πλέον θα αποδίδει φόρους ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

    Η μόνη φορολογική σχέση του με την Ελλάδα, θα έχει να κάνει με τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων που κατέχει, όπως είναι η βίλα της οδού Δρυάδων στο Ψυχικό, οι βίλες της Μυκόνου και κάποια άλλα ακίνητα. Το ζευγάρι θα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Ζυρίχης, αφού ο κ Αγγελόπουλος διαθέτει στην Ελβετική πόλη μια εκπληκτική κατοικία, η οποία έχει ακόμη και εσωτερική πισίνα.

    ΟΚΤΟ
    Το εντυπωσιακό γιοτ “OKTO” της οικογένειας Αγγελόπουλου

    Πισίνα όμως-μικρότερη όμως-διαθέτει και το “ΟΚΤΟ”, το εκπληκτικό σκάφος του Έλληνα επιχειρηματία, μήκους εξήντα έξι μέτρων το οποίο πωλείται έναντι 55.000.000 ευρώ. Πρόκειται για εκπληκτική θαλαμηγό, κατασκευασμένη στα ναυπηγεία ISA, μοναδική στο είδος της όπως αναφέρεται στην αγγελία πώλησης με στοιχεία και τεχνολογία που κανένα άλλο γιοτ δεν διαθέτει.

    Στην ίδια αγγελία τονίζεται ότι το “ΟΚΤΟ” κατασκευάστηκε για έναν ιδιοκτήτη με άριστες και βαθιές γνώσεις στο yachting, χωρίς φυσικά να κατονομάζει τον κ. Αγγελόπουλο. Οι χαρακτηρισμοί που του αποδίδονται ταιριάζουν γάντι στον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης των ναυπηγείων της Oceanco, εκεί που κατασκευάστηκε το “Alpha Nero”.

    okto 3Όταν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου παρέλαβαν το εκπληκτικό αυτό σκάφος μήκους ογδόντα έξι μέτρων, οι υπόλοιποι σκαφάτοι στην Ελλάδα, απλά σιώπησαν.

    Η μυθική θαλαμηγός του ζεύγους άφησε άφωνους όλους όσους είχαν την ατυχία να δέσουν τα σκάφη τους δίπλα της σε κάποιο λιμάνι, όντας ένα τεχνολογικό διαμάντι με εκπληκτικό σχεδιασμό.

    Όταν αποφάσισε να την πουλήσει, ένας από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν, ήταν ο πανίσχυρος τότε Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος επιζήτησε μια συνάντηση με το ζεύγος Αγγελοπούλου. Παρότι ο Λαυρεντιάδης επιθυμούσε διακαώς να δειπνήσουν στην κατοικία της οδού Δρυάδων, το δείπνο παρατέθηκε σε ουδέτερο χώρο, στην μεζονέτα κοινού τους φίλου, στο Κεφαλάρι.

    okto 4Με τιμή εκκίνησης το 2009 τα 135.000.000 ευρώ για το σκάφος, το δείπνο ξεκίνησε με χαλαρή κουβέντα περί ανέμων και υδάτων και όταν χαλάρωσαν όλοι ο κ. Λαυρεντιάδης εκστόμισε την φράση: “Είναι πανέμορφο σκάφος και με ενδιαφέρει να το αγοράσω. Δίνω αμέσως 35.000.000 ευρώ μετρητά”.

    Η απάντηση δια στόματος Γιάννας Αγγελοπούλου “Ας αλλάξουμε θέμα συζήτησης” τέλειωσε άμεσα την κουβέντα για το σκάφος, που πουλήθηκε τελικά το φθινόπωρο του 2011 με ένα τίμημα που ανήλθε πέριξ των 100.000.000 σύμφωνα με διαρροές και δημοσιεύματα στον ξένο τύπο. Αγοραστής αρχικά ήταν ο ιταλοελβετός Μπερταρέλι. Στην συνέχεια πωλήθηκε στον Ρώσος μεγιστάνας  Andrey Guryev.

    OKTOΟι φήμες λένε ότι ο 46χρονος μεγιστάνας επιθυμούσε να έχει ένα σκάφος με όλες τις ανέσεις, ώστε να παρακολουθεί απερίσπαστος την προσπάθεια του ιστιοπλοϊκού του, Alinghi, στο America’s Cup – ο πιο διάσημος αγώνας με ιστιοπλοϊκά – μαζί με την οικογένειά του.

    Με μια περιουσία που αγγίζει τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκτήσει το “Alfa Nero”, μόνο που μαθημένος στα γρήγορα ιστιοπλοϊκά το ενδιαφέρον του για το νέο του απόκτημα ατόνησε γρήγορα γι αυτό και το πούλησε σε άγνωστο αγοραστή.

    Μένει να φανεί τους επόμενους μήνες αν τελικά θα πουληθεί το “ΟΚΤΟ” του κ. Αγγελόπουλου στην τιμή που θέλει η πολύ πιο κάτω, παρά το γεγονός ότι είναι ένα μοναδικό σκάφος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντυπωσιακό! Δείτε το νέο γιoτ Okto, των 54,5 εκατ. ευρώ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Αλαφούζος: Ο μεγάλος ευνοημένος από το deal με τον Θ. Αγγελόπουλο. Δείτε το γιατί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/giati-efigan-monimos-angelopouli-apo-tin-ellada/82352

     



    ΣΧΟΛΙΑ