• sports

    Αλαφούζος: Αποδέχομαι πλήρως την τελευταία δεσμευτική προσφορά της «Pan Asia»

    • NewsRoom

    Γιάννης Αλαφούζος


    Απάντηση μέσω διαρροών στην επιστολή της Pan Asia και της Πιενγκοποσάντ θέλησε να στείλει η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, τονίζοντας πως αποδέχεται πλήρως την πρόταση των επενδυτών, όπως αυτή περιγράφεται στην τελευταία της δεσμευτική προσφορά. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, δεν σκοπεύει να μπει σε δημόσιο διάλογο για τους αριθμούς.

    Νωρίτερα η πλευρά της Pan Asia είχε κατηγορήσει με ανακοίνωσή της τον Γιάννη Αλαφούζο πως η πρόταση που φερόταν να αποδέχεται στην επιστολή που δημοσιοποίησε είναι διαφορετική από αυτή που κατέθεσε το επενδυτικό σχήμα. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ο μεγαλομέτοχος δεν αναφέρεται για το θέμα των χρεών, για τα οποία έχει ήδη υποσχεθεί (από την εποχή της απόφασής του να αποχωρήσεις από τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού συλλόγου) πως προτίθεται να αναλάβει.

    Στην επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου προς τους επενδυτές της Pan Asia, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έκανε λόγο πως αποδέχεται την πρόταση που κατατέθηκε στις 16 Απριλίου. Παράλληλα, δήλωσε πως παραχωρεί για 1 ευρώ το σύνολο των μετοχών του στην ομάδα, καλώντας την Pan Asia  να προχωρήσει σε ΑΜΚ ύψους 27 εκατ. ευρώ.

    Από την πλευρά της η Pan Asia στην ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως, σύμφωνα με την πρότασή της, δεσμεύεται να καταβάλλει 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου “Γεώργιος Καλαφάτης” στο Κορωπί, 7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω του δανείου στην Τράπεζα Περαιώς, καθώς και να προχωρήσει στην άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εμπλοκή στην υπόθεση πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Εξηγήσεις ζητά ο Ταϊλανδός επενδυτής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγή εποχής στον ΠΑΟ: Ο Αλαφούζος έκανε δεκτή την πρόταση της «Pan Asia»
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έχει λεφτά ο Ταϊλανδός μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟ;



    ΣΧΟΛΙΑ