sports

Εμπλοκή στην υπόθεση πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Εξηγήσεις ζητά ο Ταϊλανδός επενδυτής

  • NewsRoom
Παναθηναϊκός


Απρόσμενη εξέλιξη παίρνει η υπόθεση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η πλευρά του Ταϊλανδού επικεφαλής της «Pan Asia», Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, η οποία αρχικά προγραμμάτιζε την ολοκλήρωση των συζητήσεων για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου  τις επόμενες ημέρες, φαίνεται πως πλέον ζητά περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τις προθαέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβει.

H πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία εξέδωσε ανακοίνωση με τη οποία θα τοποθετηθεί επίσημα για την επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου, ζητώντας απαντήσεις για δύο βασικά ζητήματα: Τι μέλλει γενέσθαι με τα χρέη της ΠΑΕ και πώς θα γίνει η καταβολή των 27 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ που αναφέρει στην επιστολή του ο Αλαφούζος.

Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν τον κ. Πιεμπονγκσάντ ενοχλημένο, καθώς θεωρεί πως η πρότασή του προς τον Γιάννη Αλαφούζο διαφέρει από αυτή στην οποία αναφέρεται στην επιστολή του ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας πρότεινε συγκεκριμένα να δώσει 20 εκατ. ευρώ και να πάρει την ΠΑΕ «καθαρή» από χρέη. Τα χρέη ανέρχονται σε ποσό 57 εκατ. ευρώ, συνεπώς η πλευρά Αλαφούζου θα έπρεπε να καλύψει την διαφορά των 37 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πλευράς του Ταϊλανδού επιχειρηματία: 

«Προς όλους τους Φίλους και τους Φίλαθλους του Παναθηναϊκού
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και μετά  την επιστολή που λάβαμε από τον κ. Αλαφούζο θέλουμε άμεσα και με δημόσιο τρόπο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια διότι το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα καθοριστεί από υπόγεια παιχνίδια και προσωπικές σκοπιμότητες.  Η πρόταση εξαγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επισήμως κατατεθεί στις 28 Μαρτίου στον κ. Αλαφούζo και ήταν απολύτως σαφής. Περιλαμβάνει επένδυση για μερική αποπληρωμή χρεών και επένδυση κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε μια ομάδα που με κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων και χωρίς βάρη θα έδινε και πάλι τον αγώνα της για την κατάκτηση Εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.  Προέβλεπε να καταβάλλουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί, 7 εκατομμυρία που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA και την αμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ. Πρόταση που ασφαλώς είναι παγκοίνως γνωστή πλέον.
Ο κος Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι αποδέχτηκε.  Πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει πλήν όμως όχι στην δική μας πρόταση.  Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρεη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει.
Είναι σαφές ότι ο κος   Πιενγκμπονγκσάντ στοχεύει στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανένα προσωπικό συμφέρον απ΄όπου κι αν προέρχεται.
Είναι ώρες για κρίσιμες αποφάσεις. Είναι ώρα να κατανοήσουν οι επαΐοντες ότι στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν επικοινωνιακά τερτίπια και εγωισμοί.
Να σημειώσουμε ότι ο μόνος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του κου  Πιενγκμπονγκσάντ στην Ελλάδα είναι το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την συγκεκριμένη υπόθεση. Κανένας δεν έχει την εξουσία να εκπροσωπεί τον κο   Πιενγκμπονγκσάντ εκτός από τον εαυτό του και τους νομικούς του παραστάτες στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλαγή εποχής στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος έκανε δεκτή την πρόταση της «Pan Asia»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες η Pan Asia, προβληματισμός για τα χρέη


ΣΧΟΛΙΑ