• Business

    Akazoo: Δραματικές απώλειες στην μετοχή μετά την έκθεση του QCM- Παρέμβαση της SEC;

    • NewsRoom
    Nasdaq


    Δραματικές είναι οι απώλειες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της μετοχής της Akazoo, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Fund QCM το οποίο την κατηγορεί για  πλαστά μεγέθη. Η εταιρεία χάνει αυτή την στιγμή περίπου την μισή κεφαλαιοποίηση της σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.  Η κεφαλαιοποίηση της αυτή την ώρα ανέρχεται στα 85 εκατ. δολάρια.

    Στην έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM) επισημαίνεται πως η Akazoo,  η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 125,8  εκατ. δολάρια , με γραφεία στο Λονδίνο και στο Λουξεμβούργο, είναι ένας «χάρτινος πύργος», ένα «σχήμα που σχεδιάστηκε από τη διοίκηση για να πλουτίσουν, σε βάρος των μετόχων».

    Αναφέρεται, επίσης, πως «η Akazoo υποστηρίζει πως είναι μια επιτυχημένη πολυεθνική στον τομέα της μετάδοσης μουσικής, με μέγεθος σε επίπεδο εσόδων, κερδών και χρηστών, που ανταγωνίζεται κολοσσούς του κλάδου όπως η Pandora και η Tidal». Κατά την QCM, όμως, τα στοιχεία που συνέλεξε «δείχνουν πως η Akazoo είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρεία με βάση την Ελλάδα με ελάχιστους χρήστες και έσοδα».

    Η τιμή της μετοχής λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης σημείωνε κάθετη πτώση κατά 45% και βρισκόταν στα 1,47 δολάρια. (Δείτε εδώ live την διακύμανση της μετοχής της AKAZOO).

    Μετά τις εξελίξεις αυτές εάν φυσικά επιβεβαιωθεί το QCM αναμένεται να παρέμβει η Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (U.S. Securities and Exchange Commission-SEC) .



    ΣΧΟΛΙΑ