• Business

    Airbus: Ο CEO προειδοποιεί για υποχρεωτικές απολύσεις

    • NewsRoom

    Guillaume Faury, CEO Airbus


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ευρωπαϊκού αερομεταφορέα Airbus, Guillaume Faury, προειδοποίησε σε επιστολή το προσωπικό για υποχρεωτικές απολύσεις, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια αποτυγχάνουν να ανακάμψουν όσο γρήγορα αναμενόταν από την κρίση του κορονοϊού.

    «Σας οφείλω το να είμαι ξεκάθαρος: Είναι απίθανο ότι οι εθελοντικές αποχωρήσεις θα είναι επαρκείς», έγραψε ο Faury στην εν λόγω επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters. Η απειλή των υποχρεωτικών απολύσεων μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση με τα συνδικάτα και τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει παροτρύνει την εταιρεία με έδρα την Τουλούζη να αποφύγει τις υποχρεωτικές απολύσεις, καθώς «κλείνει» έως και 15.000 θέσεις για να αντιμετωπίσει την πτώση της ταξιδιωτικής ζήτησης.

    «Δυστυχώς, η ανάκαμψη της κίνησης των αεροπορικών εταιρειών κατά τη θερινή περίοδο δεν ήταν στο επίπεδο που αναμέναμε. Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για μια κρίση που πιθανότατα θα είναι ακόμη πιο βαθιά και μεγαλύτερη από τα προηγούμενα σενάρια», συνεχίζει ο Faury στην επιστολή.

    Ένας εκπρόσωπος της Airbus επιβεβαίωσε ότι ο Faury είχε εκδώσει μια «γενική ενημέρωση της επιχείρησης» σε επιστολή προς το προσωπικό την Παρασκευή. «Αυτό είναι μέρος του διαρκούς διαλόγου μεταξύ της ανώτερης διοίκησης και των υπαλλήλων της Airbus, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ανταλλαγή πληροφοριών με το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος μέσω email.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ