• Business

    Airbus: Μειωμένες κατά 34% οι παραδόσεις αεροσκαφών στο 11μηνο

    • NewsRoom


    Η Airbus παρέδωσε τον Νοέμβριο 64 νέα αεροσκάφη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παραδόσεων στο 11μήνο σε 477 αεροσκάφη, που είναι μειωμένος κατά 34% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, λόγω της μείωσης της ζήτησης που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

    Από τις παραδόσεις του Νοεμβρίου, 7 αφορούν αεροσκάφη A350 ευρείας και 56 αεροπλάνα μονού διαδρόμου, συμπεριλαμβανομένων 54 της οικογένεια A320neo στενής ατράκτου, σύμφωνα με το Reuters.

    Οι παραδόσεις του Νοεμβρίου ήταν χαμηλότερες από τις 72 που ολοκλήρωσε η εταιρεία τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους αλλά και κατά 17% μειωμένες σε σχέση με τις 77 παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

    Το πιο ανησυχητικό ωστόσο, για την Airbus είναι ότι τον Νοέμβριο δεν ανακοίνωσε καμία νέα συμφωνία πώλησης αεροσκαφών. Σημειώνεται ότι είναι ο τέταρτος μήνας συνολικά από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας στην Ευρώπη που η εταιρεία δεν ανακοινώνει κάποια νέα συμφωνία.

    Ωστόσο, η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία έχει ακόμη να διεκπεραιώσει 7.302 παραγγελίες, αριθμός που ισοδυναμεί με περισσότερο από μια δεκαετία παραγωγής με τον τρέχοντα χαμηλό ρυθμό παραγωγής.

    Ακόμη πιο αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Boeing, η οποία έχει πληγεί δραματικά από τη μέχρι πρότινος αναγκαστική καθήλωση των αεροσκαφών της τύπου 787 MAX μετά τα θανατηφόρα δυστυχήματα του 2018 και του 2019. Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία τον Νοέμβριο δεν παρέδωσε κανένα νέο αεροσκάφος 787, γεγονός που την ανάγκασε να περιορίσει την παραγωγή της σε μόλις πέντε αεροσκάφη τον μήνα.

    Το Boeing 787 είναι ένα από τα δύο μοντέλα της εταιρείας που ανταγωνίζονται το Airbus A350, η παραγωγή του οποίου κυμαίνεται σε 4,5 τον μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ