• Business

    Airbus: Κοντά σε συμφωνία παραγγελίας ύψους 5,5 δισ. δολαρίων από την Jet Airways

    • Bloomberg


    Η Airbus έχει το προβάδισμα για να εξασφαλίσει παραγγελίες αεροσκαφών ύψους έως και 5,5 δισ. δολαρίων από την Jet Airways India, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Οι συνομιλίες αφορούν αεροσκάφη A320neo και αεροπλάνα A220, κατά τις ίδιες πηγές. Η Boeing Co. και η Embraer SA βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Αν και οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν στα 5 δισ. δολάρια, οι εκπτώσεις είναι συνηθισμένες σε τόσο μεγάλες αγορές.

    Οι εκπρόσωποι της Boeing και της Airbus δεν θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα.

    Η Jet Airways, ήταν κάποτε η κορυφαία ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, και έλαβε άδεια εκ νέου τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένας αερομεταφορέας αναβιώνει σύμφωνα με τους νέους νόμους περί πτώχευσης της χώρας. Η πτητική άδεια επικύρωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αεροπορικής εταιρείας, σηματοδοτώντας τη μετατροπή της σε «μία νέα οντότητα, με νέα χρηματοδότηση, αλλαγή ιδιοκτησίας και νέα διοίκηση», σύμφωνα με τη δήλωση της.

    «Βρισκόμαστε σε τελικές διαπραγματεύσεις με εκμισθωτές και κατασκευαστές αεροσκαφών και θα ανακοινώσουμε την επιλογή του αεροσκάφους και το πλάνο του στόλου μας μόλις λάβουμε την απόφαση», δήλωσε εκπρόσωπος της Jet Airways τη Δευτέρα. «Μελετούμε όλες τις δυνατότητες για να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα».

    Οι νέοι ιδιοκτήτες της Jet — ο ινδικής καταγωγής επιχειρηματίας Murari Lal Jalan από το Ντουμπάι και ο Florian Fritsch, πρόεδρος της χρηματοοικονομικής εταιρεία συμβούλων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Kalrock Capital Management Ltd. με έδρα το Λονδίνο — έχουν δεσμευτεί να κάνουν επενδύσεις έως και 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Airbus-Qantas Airways: Επενδύουν 200 εκατ. ευρώ στα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα



    ΣΧΟΛΙΑ