• Business

    Airbnb: Βλέπει αύξηση «άνευ προηγουμένου» στα ταξίδια

    airbnb


    Η διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων Airbnb προβλέπει μια ανάκαμψη στα ταξίδια που “όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί”, μετά την αλματώδη αύξηση σε κρατήσεις διακοπών.

    Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οι κρατήσεις των ΗΠΑ ξεπέρασαν τα επίπεδα προ-πανδημίας, ενώ σημειώθηκε «σταθερή βελτίωση» στις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

    Η ζήτηση για διακοπές αυξήθηκε καθώς αρκετές χώρες βγαίνουν από το καθεστώς lockdown.

    Η συγκεκριμένη πλατφόρμα online κρατήσεων τα πήγε καλύτερα συγκριτικά με άλλες επιχειρήσεις του είδους, με τους καταναλωτές να δείχνουν προτίμηση για χώρους και ιδιοκτησίες μακριά από αστικά κέντρα στη διάρκεια της πανδημίας.

    Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τις 31 Μαρτίου, οι κρατήσεις για οικογενειακές διακοπές επίσης «εκτόπισαν» επίσης εκείνες μικρότερων γκρουπ ή μοναχικών ταξιδιωτών.

    «Αν και οι συνθήκες δεν είναι ακόμη κανονικές, βελτιώνονται, και αναμένουμε ανάκαμψη στα ταξίδια όπως όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί», σχολίασε ο συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι νωρίς για οικονομικές προβλέψεις της υπόλοιπης χρονιάς.

    Η εταιρία προειδοποίησε πως όλα εξαρτώνται από την «αυστηρότητα και την διάρκεια» των περιορισμών σε ισχύ για τα ταξίδια, ειδικά εκτός ΗΠΑ.

     

    Πηγή: BBC



    ΣΧΟΛΙΑ