• Business

    Airbnb: Ποια περιοχή των Αθηνών συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ζήτηση για μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών


     

    Η απελευθέρωση της μίσθωσης των ιδιωτικών κατοικιών από την 1/11/2015, μέσω του δικτύου Airbnb, χωρίς να απαιτείται το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας απο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΦΕΚ 94Α/2015) “εκτόξευσε” την Αθήνα στους top προορισμούς μεταξύ των δημοφιλέστερων πόλεων-προοριστών του πλανήτη το 2016, με τη ζήτηση το 2015 να σημειώνει αύξηση έως και 800% σε σύγκριση με το 2014!

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορική περιοχή του Κουκακίου, που βρίσκεται υπό τη σκιά της Ακροπόλεως, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών.

     

    Ωστόσο η Αθήνα δεν συμπεριλαμβάνεται στο top 20 των πόλεων με τους περισσότερους ξένους επισκέπτες, ούτε στην αντίστοιχη κατάταξη των πόλεων που επωφελούνται περισσότερο από διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με σχετική μελέτη του Skift, την πιο γνωστή πλατφόρμα επεξεργασίας δεδομένων της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

    Την ίδια στιγμή, η Αθήνα δεν περιλαμβάνεται, για το 2015 στο top 20 των πόλεων που αποτέλεσαν μαγνήτη για τους περισσότερους επισκέπτες, ενώ οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές της και κυρίως η γειτονική Κωνσταντινούπολη δείχνουν να τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα.

    Και ναι μέν, η εμφάνιση στη κορυφή του Λονδίνου με 18,8 εκατ. επισκέπτες και η 3η θέση του Παρισιού με 16 εκατ. επισκέπτες δεν αποτελούν έκπληξη, προβληματισμό όμως έχει δημιουργήσει η 5η θέση της Κωνσταντινούπολης με 12,5 εκατ. επισκέπτες.

    Τουναντίον πόλεις “ανταγωνίστριες” της Αθήνας όπως η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, η Ρώμη και το Μιλάνο βρέθηκαν από τη 12η μέχρι την 14η θέση της κατάταξης, με περισσότερους από 7 εκατ. επισκέπτες.

    Ιδιαίτερα δημοφιλείς αποδείχθηκαν πόλεις όπως η Βιέννη και η Πράγα, οι οποίες κατέλαβαν τη 18η και 19η θέση αντίστοιχα, προσελκύοντας τον ίδιο αριθμό ξένων τουριστών, δηλαδή 5,8 εκατ. επισκέπτες.

    Αρκετά επικερδείς για τις οικονομίες των χωρών τους, αναδεικνύονται οι top 20 πόλεις-προορισμοί με κριτήριο τα έσοδα τους απο τις διανυκτερεύσεις.

    Το Λονδίνο εξαργύρωσε το 2015 την επιτυχία του να ξεπεράσει ακόμα και τη Νέα Υόρκη, κατακτώντας την κορυφή και ως έπαθλο εισπράξεις 20,2 δισ. δολαρίων.

    Μικρότερα αλλά ευμεγέθη μερίδια απέσπασαν η Ν. Υόρκη με 17,3 δισ. δολάρια και το Παρίσι με 16,6 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα τη δεύτερη και τρίτη θέση της κατάταξης.

    Η βασική ανταγωνίστρια της Αθήνας, Βαρκελώνη, βρέθηκε στην 6η θέση της κατάταξης, κεφαλαιοποιώντας την επιτυχία της με έσοδα 13,8 δισ. δολάρια το 2015.

    Μπορεί η Κωνσταντινούπολη να υποχώρησε μεν στη σχετική λίστα καταλαμβάνοντας τη 10η θέση, αλλά το “εξαργύρωσε” με το ποσό του 9,3 δις δολαρίων που αποκόμισε από τις εισπράξεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που “μάζεψε” μόνη της η Κωνσταντινούπολη αντιστοιχεί περίπου στα 2/3 των συνολικών εισπράξεων του ελληνικού τουρισμού το 2015…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pia-ine-i-eva-pou-perilamvanete-anamesa-stis-6-asfalesteres-aerogrammes-tou-planiti/48455

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/itan-ipourgos-o-mitsotakis-otan-ergazontan-ipallili-ta-plasta-ptichia-alla-tora-fonazi/48466



    ΣΧΟΛΙΑ