• Business

    Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Το fund Bluemoon Capital ολοκλήρωσε την πρώτη του επένδυση στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Το fund Bluemoon Capital ολοκλήρωσε την πρώτη του επένδυση στην Ελλάδα

    Πέτρος Μυλωνάς


    Η Glafka Capital ανακοίνωσε ότι το επενδυτικό κεφάλαιο Bluemoon Capital ολοκλήρωσε την πρώτη του επένδυση στην Ελλάδα, με την πλήρη κάλυψη της έκδοσης του μετατρέψιμου ομολόγου αξίας 1,5 εκατ ευρώ, της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ελληνικής εταιρίας “Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ“.

    Ο Πέτρος Μυλωνάς, συνιδρυτής της Glafka Capital, δήλωσε σχετικά:

    «Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι για την επένδυσή μας σε μια εταιρία με 75 χρόνια παρουσία στην Ελλάδα. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας, αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για την αρχή μιας νέας εποχής στην πορεία της. Με μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική και πρωτοποριακά προϊόντα, αισθανόμαστε βέβαιοι ότι η εταιρία θα βελτιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στον αγροτικό κλάδο, που γίνεται όλο και περισσότερο σημαντικός σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων.

    Δεσμευόμαστε για την περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των εταιριών και εγχειρημάτων που θα έχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους την επόμενη δεκαετία. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα σημαντικότατο περιθώριο ανάπτυξης και υπεραξιών για επενδύσεις στην Ελλάδα, που δεν έχει εκτιμηθεί σωστά, αλλά βλέπουμε πλέον να υπάρχει ένα σταθερά αυξανόμενο ενδιαφέρον από θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο».

    Σχετικά με τη Glafka Capital

    Υπενθυμίζεται ότι η Glafka Capital είναι εξουσιοδοτημένη και ελέγχεται από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει την έδρα της στο Λονδίνο με γραφεία στην Αθήνα και Λευκωσία. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (ΜΕΝΑ).

    Η Glafka έχει ολοκληρώσει συμφωνίες επενδυτικής τραπεζικής (Investment banking) άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών τα τελευταία τρία χρόνια και επεκτείνει με ταχύ ρυθμό τις υπηρεσίες της στη διαχείριση κεφαλαίων και περιουσίας.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ