• Business

    O Έλληνας επιχειρηματίας που δίνει μπόνους 1,2 εκατ. ευρώ και επίδομα γέννας 300.000 στους εργαζομένους του

    • NewsRoom
    Αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων


    Μονοπωλεί τις συζητήσεις η απόφαση του επιχειρηματία να προχωρήσει σε αυτή την ανέλπιστη κίνηση

    Μεγάλο θέμα συζήτησης αποτελεί το τελευταίο διάστημα η κίνηση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να προσφέρει επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια που αποκτά ένα νέο μέλος.

    Πάνω σε αυτή τη λογική, με διογκωμένα ωστόσο τα ποσοστά προσφοράς, προχώρησε σε μία ανάλογη κίνηση και η γνωστή γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, με τον ιδιοκτήτη και επικεφαλής της, Δημήτρη Σαράντη, να δηλώνει κάτι, που για τους εργαζομένους του φαντάζει ανέλπιστο δώρο.

    Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του 2020, ο πρόεδρος της Όλυμπος μίλησε στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας που βρέθηκαν εκεί για την εκδήλωση, ανακοινώνοντάς τους την απόφασή του να προσφέρει το γενναίο μπόνους ύψους 1,2 εκ. ευρώ ως επιβράβευση των προσπαθειών τους στην επίτευξη των εταιρικών στόχων.

    Δημήτρης Σαράντης, ιδιοκτήτης της Όλυμπος

    Παράλληλα, παρατηρώντας την διαρκώς αυξανόμενη τάση γεννητικότητας στις οικογένειες των εργαζομένων της βιομηχανίας, ο πρόεδρος αποφάσισε επίσης να παράσχει, ως επίδομα γέννας, ποσό ύψους 300.000€ για τους εργαζόμενους που αποκτούν παιδιά, αλλά και για αυτούς που ήδη έχουν.

    Την ίδια ημέρα, η διοίκηση της εταιρείας απένειμε τιμητικές πλακέτες, που συνοδεύονταν από χρηματικά βραβεία ύψους 150.000€ σε 25 κτηνοτρόφους- προμηθευτές της, που διακρίθηκαν στην παραγωγή γάλακτος, με βάση ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια.

    Παράλληλα, αξιόλογη λεπτομέρεια της εκδήλωσης αποτέλεσε το γεγονός ότι η μεγάλη κοπή της πίτας συμπεριλάμβανε συνολικά 5 φλουριά, τα οποία αντιστοιχούσαν στο χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ για κάθε νικητή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. αποτελεί τον μεγαλύτερο εισκομιστή ποσοτήτων Ελληνικού γάλακτος, το οποίο συλλέγει καθημερινά από 1.700 Έλληνες παραγωγούς.



    ΣΧΟΛΙΑ