• Business

    Αυτό το πεντάστερο ποιος θα το πάρει; Ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας αλλάζουν χέρια


    Η “τύχη” του Athens Hilton κρίνεται σε δυο ημέρες, δηλαδή στις 22 Ιουλιου καθως ηχηρά ονόματα Ελλήνων ξενοδόχων έδειξαν ενδιαφέρον κατα την πρώτη φάση του διαγωνισμού που διεξάγει η Ιονική Ξενοδοχειακή, θυγατρική της Alpha Bank. Παράλληλα συντελούνται ανακαταξεις στον ξενοδοχειακό χάρτη των Αθηνών, με διεθνείς αλυσίδες να “χτυπούν” συγκεκριμένα ξενοδοχεία επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ιστορικών ξενοδοχείων.

    Πιο αναλυτικά, οι όμιλοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου με την Hilton International, που έληγε στα τέλη του έτους, παρατάθηκε.

    Οι όμιλος που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ειναι:

    -Η εταιρία ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και των αδελφών του που ελέγχουν την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή Costa Mare. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΜΕΣ δήλωσε παρούσα στον διαγωνισμό για τον “Αστέρα” Βουλιαγμένης αλλά και για την έκταση στα Αφάντου της Ρόδου.

    -Ο όμιλος Hines του Τζέφρι Χάινς, διαθέτει ακίνητα σε 182 πόλεις σε 20 χώρες, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια στο χαρτοφυλάκιο της Hines ανέρχονται σε 89,1 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Hines είχε δείξει ενδιαφέρον παλαιότερα για το “Πόρτο Καρράς”, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται σε επαφή με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει το project της Βωβός στον Βοτανικό, στο τμήμα εκτός του γηπέδου, και να αποκτήσει συμμετοχή όταν ολοκληρωθεί το έργο.

    -Ο τουρκικός όμιλος Dogus Holdings δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε 4 ηπείρους. Εχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπως και σε άλλες μαρίνες. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι ο κ. Φερίτ Σαχένκ που έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας με την προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του ξενοδοχείου “Αστέρας” Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds.

    -Ο ισπανικός όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων Barcelo με χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων σε 19 χώρες.

    -Ο Νοτιαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων Orion Hotels & Real Estate, ο οποίος ιδρύθηκε το 1991 από τον κ. Φραντς Γκμάινερ. Σήμερα διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχείων, resorts, lodges.

    -Ο Αμερικανικός όμιλος Nexus που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα και τέλος

    -Η εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων της Αμερικής Pacifica, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό είχε εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον μέσω θυγατρικής και η BlackRock.

    athens-ledra-hotel

    Οσον αφορά στο Athens Ledra ο πλειστηριασμός της 13ης Ιουλίου βγήκε, ουσιαστικά, άγονος και θα επαναληφθεί η διαδικασία εντός του Φθινοπώρου, σύμφωνα με πληροφορίες απο την Alpha Bank. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες αναμένουν, ίσως, να μειωθεί το τίμημα απο τα 48 εκατ. ευρω που ειναι το αρχικό στο μισό και έτσι να το “χτυπήσουν” σε καλύτερη τιμή!

    logo asteras

    Εξάλλου, έως τον Σεπτέμβριο εκτιμάται να ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV.

    wyndham

    Στις αρχές του 2017, αρχιζει την λειτουργία του το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, πέντε αστέρων, που αποτελεί το πρώτο βήμα επέκτασης στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, του μεγαλύτερου στο κόσμο, ως προς τον αριθμό δωματίων, ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham Hotel Group.

    Το Wyndham Grand Athens βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου η Zeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη, ολοκληρώνει τη πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, ιδιοκτησίας Βιοχάλκο, που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το ξενοδοχείο Athens Imperial. Το ξενοδοχείο θα ειναι δυναμικότητας 273 δωματίων, ενώ μεταξύ άλλων θα διαθέτει 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια, με την μεγάλη αίθουσα συνεδρίων να είναι δυναμικότητας 650 ατόμων, καθώς και roof garden 450 τ.μ., με πισίνα και θέα 360° σε όλη την Αθήνα.

    Σημειώνεται ότι το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρίας Wyndham Hotel Group περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία και περίπου 679.100 δωμάτια, σε 73 χώρες, με 15 brand names ξενοδοχείων.

    Εν τω μεταξύ, εως το τέλος αρχιζει και την επίσημη λειτουργία του ξενοδοχείου Athens Tiare Hotel, στην πλατεία Ομονοίας, μιας ξενοδοχειακής μονάδα 4 αστέρων με δυναμικότητα 111 δωματίων που λειτουργεί από την εταιρία Mage Hotels and Resorts AE. To κτίριο έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο).

    image

    Στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων του ομίλου Electra Hotels & Resorts, το Electra Metropolis. Τα έργα βρίσκονται στην φάση ολοκλήρωσης τους και το νέο ξενοδοχείο, θα είναι δυναμικότητας 216 δωματίων, εκ των οποίων 19 θα είναι σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια.Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου αναβαθμίζεται ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή.

    Εξάλλου, έως τον Σεπτέμβριο εκτιμάται να ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/choris-proigoumeno-pogkrom-tou-erntogan-stin-tourkia-eklisan-ke-wikileaks/62488

     



    ΣΧΟΛΙΑ