• Business

    Αυτό είναι το αμερικάνικο χαρτοφυλάκιο του Πρεμ Γουάτσα

    Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax

    Prem Watsa. Chairman & Chief Executive Officer Fairfax


    Με τη μέση τιμή κτήσης στη μετοχή της Eurobank πάνω από τα 90 λεπτά του ευρώ, μετά την απορρόφηση της Grivalia, και τις καλές κουβέντες στο ενημερωτικό σημείωμά του προς τον κ. Φωκίωνα Καραβία, ο κ. Πρεμ Γουάτσα, που βρέθηκε μόλις προσφάτως στην Ελλάδα για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και τα στελέχη της τράπεζας και των άλλων συμμετοχών του, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο που του αποδίδει μέχρι 150%!

    Βεβαίως, οι μετοχές αυτές δεν βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου επίσης το Χ.Α. καταγράφει αποδόσεις πάνω από 47% από την αρχή του χρόνου, αλλά στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλείσιμο του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρονιάς, τα περισσότερα κέρδη σε ετήσια βάση ο κ. Πρεμ Γουάτσα τα αποκομίζει από την βιοτεχνολογική εταιρεία Spark Therapeutics Inc. Η απόδοση που καταγράφει ξεπερνάει το 150%!

    Πάνω από 60% είναι τα κέρδη που καταγράφει η εταιρεία hardware Cray Inc και ακολούθως με άνοδο 56% ακολουθεί η McDermott International Inc που δραστηριοποιείται στον ενεργειακό τομέα.

    Πάνω από το 46% ανέρχονται τα κέρδη της Jacobs Engineering Group Inc, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και πάνω από 44% ανέρχονται τα κέρδη από την συμμετοχή στην General Electric.

    Συμμετέχει δε και στην εταιρεία συσκευασίας Bemis Co Inc με τα κέρδη της να υπερβαίνουν το 26%.

    Πάνω από 24% τα κέρδη στην Signature Bank και 27,48% στην Quarterhill Inc, εταιρεία με αντικείμενο την επικοινωνία.

    Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι στο χαρτοφυλάκιο δεν περιλαμβάνονται και μετοχές που γράφουν «χασούρα».

    Δύο είναι οι μετοχές αυτές, λοιπόν, που οι απώλειές τους διαμορφώνονται στα επίπεδα του 69%. Η πρώτη είναι η Stamps.com Inc με βασικό αντικείμενο τις εφαρμογές στο software και η δεύτερη η Destination Maternity Corp που ασχολείται με το λιανεμπόριο.

    Η διάχυση του χαρτοφυλακίου του κ. Γουάτσα περιλαμβάνει εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου με θέσεις 38,24% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου, εταιρείες τεχνολογίας κατά 27,35%, ακίνητα (real estate) κατά 15,61% και βασικών οικοδομικών υλικών με 13,34%.



    ΣΧΟΛΙΑ