• Πολιτική

    Ο Γουάτσα είδε Μητσοτάκη: «Αν προχωρήσετε όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα»

    • NewsRoom
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρεμ Γουάτσα

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρεμ Γουάτσα


    Στις 8:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε το ραντεβού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, με κύριο θέμα τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως και άλλα θέματα που απασχολούν τον τραπεζικό τομέα.

    Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Γουάτσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.

    «Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το Ελληνικό, ενώ ο μεγαλοεπενδυτής παρατήρησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη γνωρίζει η Ελλάδα επενδυτική έκρηξη στον Τουρισμό, στο real estate, από τη στιγμή που βρίσκεται τόσο κοντά στις πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

    Ο Πρεμ Γουάτσα, έδειξε  επίσης ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά και τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα για μεγάλες υποδομές, ενώ χαρακτηρίστηκε θετική η ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των «κόκκινων» δανείων, για της εκκίνησης της οικονομίας.

    Στην συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο CEO της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

    Στη συνέχεια ο κ. Γουάτσα θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, ενώ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη της Eurobank και της Eurolife.

    Ο Πρεμ Γουάτσα με τον Άδωνι Γεωργιάδη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

    Η Fairfax είναι από το 2012 ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα με τοποθετήσεις σε Eurobank, Eurolife, Grivalia κ.α.

    Με την κίνησή του αυτή ο Γουάτσα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις επενδύσεις που έχει στην Ελλάδα, καθώς και στο management της Eurobank και της Eurolife.

    Παρόμοια επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει ο Γουάτσα και την περίοδο που είχε εκλεγεί η κυβέρνηση Τσίπρα, το 2015.



    ΣΧΟΛΙΑ