• Business

    Αυτό είναι το κρυφό σημείο που θα αποθηκεύει τόνους χρυσού η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου


    Η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου σε επίπεδο κεφαλαίων, μόλις αγόρασε ένα μυστικό θησαυροφυλάκιο χρυσού στο Λονδίνο! Η ICBC Standard Bank της Κίνας συμφώνησε να προχωρήσει στην αγορά ενός από τα μεγαλύτερα θησαυροφυλάκια της Ευρώπης από την Barclays.

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, παρόλα αυτά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περαιτέρω οικονομικές πληροφορίες.

    Το θησαυροφυλάκιο βρίσκεται σε “μυστική” τοποθεσία και μπορεί να αποθηκεύσει ως και 2.000 τόνους χρυσού, ασημιού, πλατίνας και παλλαδίου. Ανοίχτηκε από την Barclays το 2012.

    Το BBC αναφέρει ότι ο επικεφαλής εμπορευμάτων της ICBC Standard Bank, Mark Buncombe, υποστήριξε ότι η αγορά του θησαυροφυλακίου “μας δίνει τη δυνατότητα να εκτελούμε καλύτερα τη στρατηγική μας με στόχο να γίνουμε μια από τις μεγαλύτερες κινέζικες τράπεζες στην αγορά πολύτιμων μετάλλων”.

    Η τράπεζα ICBC Standard Bank
    Η τράπεζα ICBC Standard Bank

    Είναι παραπάνω από προφανές ότι η όρεξη της Κίνας για τον χρυσό έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

    Τον Απρίλιο, η χώρα είχε θεσπίσει ένα σημείο αναφοράς για την τιμή του χρυσού με σκοπό να ασκεί μεγαλύτερη επιρροή στην τιμή του εμπορεύματος. Αυτό τελικά θα μείωνε την επιρροή της τιμής του χρυσού του Λονδίνου.

    Επιπλέον, όπως αναφέρει και το World Gold Council (WGC), ότι οι ενισχυμένες από το χρυσό εισροές των παραγώγων (ETFs) στην Κίνα έχουν αυξηθεί “εκθετικά” τους τελευταίους μήνες.

    “Όμως ακόμα εκπροσωπούν μόνο ένα μικρό τμήμα των 1.974t των προϊόντων αυτών παγκοσμίως, τα ενισχυμένα από το χρυσό κινέζικα παράγωγα στο σύνολο προσέλκυσαν 11,1t των εισροών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και διπλασίασαν με το παραπάνω τα περιουσιακά τους στοιχεία στην πορεία”, σύμφωνα με το WGC.

    Και προσέθεσε ότι:

    “Το παράγωγο χρυσού Huaan Yifu ξεπέρασε όλα τα υπόλοιπα funds στην Ασία: όλα τα περιουσιακά στοιχεία στη λήξη του τριμήνου βρίσκονταν στα 13,5t, 10,3t πάνω από τα τέλη του 2015. Παρόλο που οι θεσμικοί επενδυτές ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτό τον κατακλυσμό εισροών, οι μικροεπενδυτές έπαιξαν σημαντικό ρόλο επίσης, στρεφόμενοι στο χρυσό για λόγους διαφοροποίησης και προστασίας του πλούτου.

    screen shot 2016-05-17 at 1.16.38 pm

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/entoles-tis-goldman-sachs-thanatos-stis-metoches-ke-ston-chriso/46394

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/spiegel-fos-stin-akri-tou-tounel-o-tap-gia-tin-elliniki-ikonomia-article/46203

     



    ΣΧΟΛΙΑ