• Business

    Αυτό το γράφημα δείχνει γιατί οι επενδυτές τώρα στρέφουν το βλέμμα στο χρυσό


    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τιμή του χρυσού συνεχίζει να αυξάνεται και σήμερα, φθάνοντας τα $ 1,225.60 ανά ουγγιά. Τελικά, οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί σε περίπου $ 30 το βαρέλι από το τριψήφιο νούμερο, που ήταν το καλοκαίρι του 2014, τα παγκόσμια αποθέματα βρίσκονται επίσημα στην περιοχή της αγοράς, που υφίσταται κρίση, η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται και η θέση των μετρητών της φαίνεται επισφαλής, και το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται αβέβαιο και αυτό σκοτώνει τη λίρα.

    Βασικά, η παγκοσμιοποίηση καταρρέει γύρω μας, και είναι αρκετά απαίσιο να είναι κάποιος επενδυτής τώρα.

    Αλλά ο χρυσός θεωρείται ένα καταφύγιο για τα μετρητά. Δεν πληρώνει ένα κουπόνι όπως ένα ομόλογο, και δεν καταβάλει μέρισμα όπως θα έκανε μια μετοχή, αλλά σημαίνει ότι έχετε στην κατοχή σας ουγγιές ενός φυσικού πολύτιμου μετάλλου που μπορείτε να διατηρήσετε.

    Μια αιχμή στην αγορά του χρυσού σημαίνει συνήθως ότι οι επενδυτές ανησυχούν για την κατάσταση των πιο ασταθών κατηγοριών ενεργητικού, όπως οι μετοχές ή τα ομόλογα.

    Αυτό το γράφημα από τον Vincent Zoonekynd και την ομάδα του στην Deutsche Bank συνοψίζει άριστα το πώς ο χρυσός διατηρεί τους επενδυτές στην επιφάνεια, ενώ η πλειοψηφία των κατηγοριών των κεφαλαίων αιωρούνται μπρος – πίσω ή σχηματίζουν κρατήρες, όταν πρόκειται για αποδόσεις:

    untitled3

    Με λίγα λόγια, μπορεί να μην κερδίζει πολύ έδαφος, αλλά τουλάχιστον είναι σταθερός. Στη σημερινή αγορά, η σταθερότητα είναι δύσκολο να βρεθεί.

     



    ΣΧΟΛΙΑ